Kaassaus

Vandaag ga ik een saus met je delen die je leven kan veranderen 😉

Dankzij deze saus eet mijn lief namelijk eindelijk spruitjes. Hij doet het ook goed over bloemkool en door de pasta.

En oh zo makkelijk om te maken!

Dit heb je nodig:

3/4 cup ongebrande (rauwe) cashewnoten

1 cup amandelmelk, ongezoet

1/3 cup bouillon of water

1 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
3 el gistvlokken

1 tl maizena

2 el water

Doe de melk met de cashenwoten in je blender en laat een tijdje staan. Je kunt dit bijvoorbeeld doen terwijl je de rest van je eten voorbereid. Het is niet noodzakelijk maar de cashews worden er wat zachter van. Je zou ze ook van te voren in water kunnen weken. Ik houd van makkelijk en doe het meestal zo.

Doe vervolgens de uienpoeder, knoflookpoeder en gistvlokken in de blender en zet hem aan. Laat de blender draaien tot je een romige saus hebt. Ondertussen verwarm je het water of bouillon in een klein pannetje. Als je water gebruikt kun je wat zout toevoegen.

Als het water kookt zet je het vuur laag en voeg je al roerend de cashewroom toe.

Breng langzaam aan de kook en bind de saus met de maizena. Proef en breng eventueel nog op smaak met  zout en peper, en eventueel nog ui of knoflookpoeder. Het is wel echt belangrijk dat je geen verse knoflook gebruikt in dit recept, dan krijg je een heel ander effect.

Schep de spruitjes op een bord en giet de saus erover. Serveer bijvoorbeeld met vers gemaakte appel/cranberry moes, zoete aardappel puree en aardappeltjes uit de oven.

Wij hebben echt gesmuld!

kaassaus

3 thoughts on “Kaassaus

  1. Lekker sausje hoor, ik mis alleen nog iets maar weet niet wat. Moet dus nog een beetje experimenteren. Hij brandde bij mij wel een beetje aan, kan dat komen omdat tie te dik was?

    1. He Angela, bedankt voor je reactie. Het is inderdaad wel een sausje waar je bij moet blijven en blijven roeren. Je kunt hem dunner maken door er wat water of melk bij te gieten, kleine scheutjes tot hij op jouw gewenste dikte is. Ik gebruik hem bijvoorbeeld ook voor over de lasagne en dan maak ik hem altijd lekker dik. Ik voeg vaak nog verse kruiden toe op het eind, afhankelijk van waar ik de saus bij eet. Gedroogde italiaanse kruiden zijn ook lekker erdoor. Maar ook peterselie, of juist nootmuskaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *