Zoete aardappel humus

Een zalige variatie op de pure humus, omdat je ook wel eens wat anders wi

1 blik kikkererwten
1 blik witte bonen
1 teen knoflook
gekookte zoete aardappel, ongeveer 1 cup
sap van 1 citroen
2 el tahin
zout naar behoefte/smaak
2 tl vadouvan (das een soort curry mix)
of 1,5 tl komijn en 1/2 tl koriander en wat kurkuma bijv.
1/2 tl gerookte paprika
wat geroosterde pompoen pitten, 1/3 c ongeveer
Bouillon of water, ik heb denk ik 3/4 cup toegevoegd steeds in scheutjes tot het de gewenste dikte had.

Alles in de keukenmachine behalve de zaden.
Zo smeuïg mogelijk laten draaien door er steeds een beetje water/bouillon bij te gieten en de massa van de randen de schrapen. Als de humus naar je smaak goed is dan de pitten erbij en de machine nog even laten draaien.

Zoete aardappel humus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *