Zoete aardappel spoonthie

In navolging op mijn blog over de smoothie kan hij nou wel of niet hier een recept voor een spoonthie.
Dat is gewoon een smoothie maar dan zo dik dat je hem met een lepel kunt eten.

Spoonthies zijn ook de ideale oplossing als je bijvoorbeeld eens muesli of zoiets wilt eten maar liefst geen soja yoghurt eet.

Deze is op basis van zoete aardappel, mét schil want juist daar vind je de meeste vitaminen en anti-oxidanten. En de extra vezels zijn ook mooi meegenomen.

1 zoete aardappel, gekookt/gestoomd, mét schil
1 banaan (bevroren)
1 cup gemengd diepvriesfruit (lidl)
1/2 tot 1 cup amandelmelk
2 el havermout
2 dadels
1 stukje verse kurkuma
1/2 sinaasappel
water

En ik had er nog acai en maca poeder door maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.
Bovenop had ik nog blauwe bessen, brann flakes en een beetje kokos.

Doe alles in een blender, zet hem aan en giet er dan zo veel water bij als nodig om alles te pureren zonder dat het te dun wordt, je wilt het met een lepel kunnen eten. Dus de substantie van ijs of dikke kwark.

Giet in een kom en garneer met wat je maar wilt.

Eet smakelijk!

zoete aardappel spoonthie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *