Vet Lekkere Afrikaanse Pinda Stew

Gewoon dat dus. Een Afrikaanse stoof, verwarmend, zoet en pittig en snel klaar. Precies waar ik van houd. Wij hebben er van gesmuld, ik hoop jij ook 😉 

Dit heb je nodig, voor ongeveer 4 porties: 

3 tenen knoflook, geperst

2 cm gember, geraspt

1 rode ui, gesneden

2 a 3 zoete aardappels, in blokjes

1 zak cavolo nero (palmkool) a 300 gram, of boerenkool

2 cups bloemkool, in roosjes

350 ml bouillon

1 blik tomaten blokjes

3/4 cup pindakaas of 4 el pindakaaspoeder

*1,5 tl harissa pasta (AH)

cayenne peper naar smaak

 

 

Breng een dun laagje water aan de kook.

Smoor hierin de knoflook, ui en gember een paar minuten tot ze glazig zijn en je keuken zich vult met die heerlijke geur van deze heilige drie eenheid 🙂 

Voeg nu de zoete aardappel en bouillon toe en breng aan de kook.

Roer de pindakaas er doorheen. (Je kunt ook eerst de pindakaas door je bouillon heen roeren met een garde als je dat makkelijker vind).

Voeg de bloemkool toe en roer de tomatenblokjes en harissa pasta door de saus.

Roer alles goed om en breng weer aan de kook. 

Zet het vuur zacht en laat met deksel op de pan een minuut of 5 zachtjes koken en roer dan de palmkool erdoor en laat weer een minuut of 3 koken tot de groente gaar zijn.

Breng op smaak met cayennepeper en serveer met rijst.

*Heb je geen harissa pasta? Gebruik dan een andere willekeurige pittige saus (bijv. Chili saus of Frank’s hot saus) en voeg nog wat komijn en paprikapoeder toe. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *