De makkelijkste en lekkerste pompoensoep

Ik denk serieus dat ik ooit nog eens een vegan soepen kookboek ga schrijven.

Ik was nooit zo van de soepen vroeger. Ik vond het maar gek eigenlijk; voedsel vermalen tot een waterige brei en dat dan opeten. Echt, ik vond er niks aan. Later toen mijn liefde voor koken vlam vatte leerde ik erwtensoep maken, en daar maakte ik dan echt werk van, met stukken vlees en spek en zo. Echt op z’n ouderwets en ik moet toegeven; ik was er wel goed in. Kippensoep en groentesoep maakte ik vooral als we ziek waren, de geur geeft me ook altijd zo’n huiselijk gevoel.

Maar toen….werd ik veganist.
En sindsdien is er wat soep betreft een wereld voor me open gegaan.
Met name in de herfst en winter vind ik het heerlijk om soep te eten. Allerlei soorten soep.

Gecombineerd met peulvruchten en/of granen vormt soep ook een volwaardige maaltijd binnen het WFPB dieet.

Vandaag wil ik een van mijn eenvoudigste en trefzekere recept met je delen:

Pompoen curry soep met linzen

Dit heb je nodig

Ongeveer 1/2 pompoen in blokjes
2 el currypoeder
1,5 liter bouillon, bij voorkeur zoutarm

1 cup rode linzen

100 ml kokosmelk

Neem een pan met dikke bodem en verhit daarin een dun laagje water. Doe daar de currypoeder bij en roer even om totdat het heerlijk begint te ruiken. Je krijgt nu al super veel zin in je hartverwarmende soepje!

Schep de pompoen erdoor en giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Dit gaat super snel met water uit de waterkoker en bouillonpoeder. Maar zelfgemaakte bouillon is natuurlijk het lekkerste.

Kook de pompoen tot ze gaar is en pureer de soep dan met een staafmixer of in de blender.

 

 

De soep mag dik zijn maar niet té dik want nu ga je nog de rode linzen toevoegen en daar heb je nog genoeg water in je soep voor nodig.
Dus voeg eventueel nog water toe indien nodig.

Kook ongeveer 10 minuten tot de linzen gaar zijn en roer dan 1/2 pakje kokosmelk door de soep, bewaar de rest voor bijvoorbeeld gado gado.

Voeg eventueel naar smaak nog zout toe.

Je kunt de soep zo eten maar hij is ook heerlijk met een restje volkoren rijst.

Garneer met verse koriander.

Serveer met broodjes en salade voor een complete maaltijd.

 

BewarenBewaren

Gado Gado

Super snelle Gado Gado Toen ik zo rond mijn 24e steeds meer interesse kreeg in gezonde voeding zwoer ik voorgesneden groente af. Ten eerste vond ik het veel te duur, ten tweede zou het gewassen zijn met chloor en het ‘voelde’ gewoon niet zo gezond als zelf snijden. Nee, ik ploeterde me liever om 19.00… Read More

Feestelijke citroenkwarktaart

Ach ja, wat kan mij het schelen. Ik kom na maanden zwanger -en bevalverlof gewoon terug met een niet zo heel gezond recept. Maar wel eentje die zich leent voor een feestje. Een kinderverjaardag of voor die niet zo gezonde en al helemaal niet zo vegan vrienden die toch al denken dat je alleen maar… Read More

Hoe wil jij voelen?

De vakantie is nu echt voorbij en misschien zit jij alweer helemaal in het ritme van werk en/of school en lijkt de zomer alweer ver weg…. September is meer en meer een soort januari aan het worden. Zoals we vaak het nieuwe jaar ingaan met goede voornemens en inspirerende plannen zo beginnen we ook aan… Read More

Voel je goed, het mag! (En nieuws!)

Ik ben zwanger. Jaaaaaa!  Super leuk natuurlijk.  Of eigenlijk is ‘leuk’ niet het juist woord. Er is geen andere periode in mijn leven geweest dat ik me meer verbonden voel met de aarde, het universum, de hele wereld om me heen. Zwanger zijn voelt voor mij als de ultieme verbinding met de scheppende kracht. Het… Read More

Veggie paella

Sinds ik vegan ben heb ik geen paella meer gegeten en ik het het ook niet aangedurfd om er eentje te maken zonder vis en vlees. Ik bedoel daar is toch ook geen beginnen aan? Paella was denk ik wel een van mijn favoriete gerechten. Met kip dus, mosselen en garnalen, de hele rataplan alstublieft.… Read More

Romig zoete aardappel ontbijt

En opeens ben ik het zat.  Elke ochtend die havermout. Normaal kijk ik er altijd naar uit; mijn warme, zoete, verzadigende kom pap in de morgen. Maar nu is het even klaar. ‘s Ochtends variëren vind ik eigenlijk niet zo heel handig. Het is gewoon niet het moment om na te denken over wat je… Read More

Emotie eten bestaat niet

Nu niet gelijk stoppen met lezen omdat je het super onwijs niet eens bent met de titel. Omdat jij zeker weet dat het wel bestaat! Omdat jij niet te zwaar zou zijn als er geen emotie eten bestond. Of omdat jij al tig boeken hebt gelezen om je te helpen bij het verwerken van je… Read More