Ik geloof dat er een nieuwe generatie kinderen op aarde is voor wie de oude opvoed methoden niet meer voldoen. Je kan ze nieuwetijdskinderen noemen maar vaak worden daar gelijk allerlei (magische) eigenschappen aan toebedeeld waar jij jouw kind misschien  helemaal niet in herkend. Jouw kind is wellicht niet super gevoelig, is niet opvallend ‘anders’ maar je weet….. Ik moet het anders doen.

Straf krukjes. Ze dwingen tot bepaald gedrag door middel van straffen en belonen. Ze klaarstomen voor een behoorlijk vast omlijnd leven dat bestaat uit, leren, studeren, werken, huisje, boompje beestje…. Het werkt niet meer!

De maatschappij verandert razendsnel. Het bewustzijn niveau stijgt, informatie bereikt ons vanuit alle delen van de wereld en er zijn eindeloos veel manieren om je leven in te richten.

Aan ons de taak om een omgeving te bieden waarin kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken wie ze ZIJN, en niet zo zeer wie of wat (!) ze willen WORDEN. 

Ik ben geen deskundige, hooguit een ervaringsdeskundige als moeder en door de jaren dat ik gastouder ben geweest, maar ik hoop je toch te kunnen inspireren op dit deel van mijn blog waar je artikelen vind over ouderschap, de leuke én de minder leuke kanten. Misschien vind je geen inspiratie dan wellicht een hart onder de riem. Je bent niet alleen.

Ook vind je hier recensies en tips voor mooie duurzame en vegan producten voor kinderen. Speciale kindvriendelijke recepten en natuurlijk alles wat je maar moet weten over het veganistisch op laten groeien van je kinderen.