De eenvoudigste dingen kunnen het lekkerste zijn.

Éé van mijn favoriete maaltijden voor lunch of diner is een salade met peulvruchten. Je kunt het ook zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Ga je de peulvruchten zelf weken en koken? Of kies je liever voor blikjes? Heb je echt heel veel haast dan koop je gemengde sla in een zakje, en anders was en droog je de sla zelf. Of je neemt zoals ik deze keer heb gedaan witlof die je fijnsnijd. Veel sneller kan bijna niet.

Voor dit recept heb ik de linzen zelf gekookt maar gele linzen hebben dan weer het voordeel dat ze in 15 minuten al gaar zijn. Nog een voordeel, het kookvocht van de linzen is meteen je dressing.

Dus weinig gedoe, weinig afwas, weinig ingrediënten en toch lekker en voedzaam eten.

Wat heb je nodig hebt:

1/2 cup gele linzen

1 tl buillonpoeder of als je dat hebt 300 ml verse bouillon

1 tl garam masala

1/2 tl kerriepoeder

1 scheutje appelazijn

1 scheutje agavesiroop

2 stronkjes witlof

1 peer

eventueel wat verse peterselie

Breng ongeveer 300 ml water met het bouillonpoeder aan de kook. Voeg de linzen toe, de garam masala en de kerrie. Laat ongeveer 10 minuten koken totdat de linzen zacht zijn maar nog net niet uit elkaar vallen.

Je wilt bite houden.

Snijd ondertussen de witlof in reepjes en de peer in schijfjes.

Als de linzen droog dreigen te koken voeg je nog wat water toe. Het vocht is meteen je dressing dus je wilt dat het tegen het einde nog wel wat nat is. Wanneer de linzen gaar zijn voeg je de azijn en agave toe en roer dit goed door.

Proef je linzen en breng eventueel nog op smaak met cayennepeper bijvoorbeeld.

Doe de wtilof in een schaal of bord en schep de linzen erdoor. Verdeel de peer erover en garneer eventueel nog met de verse peterselie.

Witlofsalade met peer en linzen

Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat je een reactie achter als je het recept geprobeerd hebt?

Bezoek ook eens mijn facebookpagina en youtubekanaal voor nog alles wat je wilt weten over de plantaardige lifestyle!