Bietjes.
Vroeger wist ik niet wat er ik er mee moest!
Ik ben niet opgegroeid met de Nederlandse aardappelen/groente/vlees cultuur en het duurde even voordat ik die ontdekte. Tja, en toen stopte ik met vlees eten. Wat moest ik nu dan toch weer met die dingen? Lekker vond ik ze wel.
Totdat ik ze koud ging eten. Door salades en zo dus. Zo vind ik ze dus het aller aller allerlekkerste.
En helemaal met rijst!
Het grappige is dat ik vandaag een cliënte van me sprak, ik had haar het recept ook al toegestuurd en zij moest juist heel erg wennen aan het idee van bietjes in een salade.
Ze ging hem nog wel maken, zei ze. Maar ze moest zich eerst even ergens over heen zetten.
Dat laat maar weer zien dat de dingen niet zijn zoals ze zijn, maar zoals wij leren dat ze zijn.
Wat heb je nodig voor deze heerlijke, voedzame en toch zo in elkaar salade?
Voor 2 flinke porties
Een stuk of 4 gekookte bieten, in blokjes gesneden
4 bosuitjes
1,5 cup gekookte zilvervliesrijst (ideaal dus om restjes rijst in te verwerken)
1 zakje veldsla
1 frisse zoete appels, in blokjes (bij voorkeur biologisch)
optioneel: een handje cranberry’s
een bosje bieslook
4 el soya yoghurt
sap van 1/2 geperste sinaasappel
zout
Snijd de bietjes in blokjes en meng ze met de appel door de rijst.
Maak een dressing van de yoghurt, bieslook en sinaasappelsap.
Schep de dressing door het rijst mengsel en breng eventueel nog op smaak met wat zout.
Doe wat van de veldsla op een bord en schep hier de rijstsalade op.
Garneer met wat sprietjes bieslook.
Ook als het ‘alleen maar’ voor jezelf is.
Je bent tenslotte de belangrijkste persoon in je leven.
Dat mag je best af en toe laten zien 🙂
Als je hem gemaakt hebt, laat je dan even weten hoe je hem vond??
Hieronder in de reacties of anders op mijn Facebook!
Dat vind ik super tof!
Ik maak dit vaak met quinoa ipv rijst. Ook lekker!
Ja ook een goed idee Anja!
De salade is erg lekker! Ik ben ook gek op bietjes. Ik heb er een half handje geroosterde zonnebloempitjes overheen gedaan, dat smaakte ook heel goed.