Of paté. Dat klinkt wel chique.

Maar ik houd het geloof ik toch maar bij prutjes.

Bonen zijn de BOM.

Hoe verwarrend onderzoeken en gezondheid guru’s ook kunnen zijn, over een paar dingen zijn zo’n beetje alle onderzoekers het wel eens. Eet meer groente en fruit en ….BONEN!

Behalve de paleo’s dan. De oermens at geen bonen dus eten zij ze ook niet. Maar dat heeft niks met onderzoek te maken naar wat nu echt gezond is maar met een mooi verhaal (er was eens lang lang geleden de oermens. Hij at vlees, eieren en groenten omdat in tegenstelling tot de moderne mens niet anders kon, en werd niet ouder dan 30 jaar. Toen kwam er een mammoet met een hele lange snuit, en die blies het verhaaltje uit!).

mammoth knitting

Gelukkig leef ik niet de oertijd maar in 2015 en kan ik dus gewoon bonen eten. Bonen hebben laten zien te helpen bij afvallen, goed te zijn voor het hart en dus een belangrijke bijdrage te leveren aan een lang en gezond leven!

Hoera dus voor de bonen. Want lang leven is één ding. Gezond lang leven weer een heel andere.

Bonen zijn een goede bron van eiwitten en koolhydraten en bevatten maar weinig vet, waardoor ze dus perfect in de PURE plantaardige lijfstijl passen. Verder zijn ze goed betaalbaar, zeker als je ze gedroogd koopt en zelf weekt en kookt. Wat echt niet veel werk is, je moet er alleen wel even aan denken.

Wil je dat niet zorg dan gewoon dat je altijd blikjes of potten bonen op voorraad hebt staan.

Sowieso altijd handig!

Als ietwat luie keukenprinses  ben ik ook fan vanwege de veelzijdigheid en het gemak. Bonen doen het goed door salades, brownies (ja echt!), soepen, stoofschotels en, jawel, op brood!

Als jij net begint met (meer) plantaardig eten vraag je je waarschijnlijk wel af wat je dan nog op je brood kunt doen behalve pindakaas (vet!) en jam.

Dan heb ik vandaag het antwoord voor je.

Bonen paté. Ik bedoel, prut.

Daarom deel ik de komende weken mijn 3 favoriete recepten met je.

Een vetvrije humus (met pompoen).

Een pittige zwarte bonen puree.

En een witte bonen crème met zongedroogde tomaatjes.

 

Baklagiller

 

Noem ze maar zoals je wilt, maar probeer en proef vooral de veelzijdigheid van boontjes!

 

En laat mij dan eens weten wat jouw favoriete plantaardige recept met bonen is!

Ik ben benieuwd!

Dat kan hieronder of op mijn Facebook.