Humus is heerlijk. Makkelijk. Niet duur. Lekker bij van alles en nog wat.

Maar de de humus die je in de winkel kunt kopen is veel te vet.

Er word olie aan toegevoegd en dat wil je niet eten dus vanaf nu maak je je humus zelf. Vergeet alle ingewikkelde recepten want deze Humus is eenvoudig en zo klaar.

En misschien dat je de eerste keer het recept er nog even bij moet houden maar na een paar keer maak je hem helemaal naar je eigen smaak.

 

FullSizeRender_3

 

 

1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 tenen knoflook
het sap van een 1/2 geperste citroen
1 tl komijn
zout
snufje cayennepeper
2 a 3 el soyayoghurt
verse koriander (optioneel)

Pureer de kikkererwten met een vork of staafmixer. Pers de knoflook erboven uit en roer de yoghurt, komijn en citroensap er doorheen. Is de humus nog te dik dan voeg je een el water toe.

Breng op smaak met zout, cayennepeper en verse koriander.

Variatie: Voeg een cup gekookte en gepureerde pompoen toe en snij er een rood pepertje door heen voor een pittige pompoen humus!