Je moet gewoon altijd blikjes zwarte bonen in de kast hebben.
Zo, ik heb het gezegd.
Ze zijn overal goed voor, en dus ook voor op brood.
Zwarte bonen uit blik zijn gepureerd heerlijk smeuïg en daarom zeer geschikt als basis voor allerlei smeersels. Dit is de meest eenvoudige variant. Leg terwijl je hem maakt wat paprika, courgette en aubergine in je tosti-ijzer of op een grillplaat en je hebt een heerlijk broodje met gegrilde groente in 5 minuten tijd!
Black beans Rule!!
Zwarte bonen puree
1 blikje zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
2 tl mosterd
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1 tl komijnpoeder
snufje cayennepeper
zout
Pureer de zwarte bonen met een staafmixer of vork.
Roer de mosterd en de kruiden erdoorheen.
Als je hem wat dunner of smeuïger wilt hebben roer er dan wat water door.
Breng op smaak met zout.
Variaties:
Mediteraanse variant
zongedroogde tomaatjes in stukjes
olijven in stukjes
1 el Italiaanse kruiden
1/2 tl paprika ipv de komijn
Heerlijk met rucola en plakjes tomaat!
Ook lekker om er bij te doen:
2 el in stukjes gehakte augurk
gegrilde rode paprika in stukjes
Verse knoflook uit de pers
Fijngesneden sjalotje
En als je het gemaakt hebt, laat je me dan ook weten of je het lekker vond?
Wat is jouw favoriete variatie??
Ik hoor het graag in een reactie hieronder of op mijn Facebook pagina!