Dit recept is wat bewerkelijker dan de vorige twee, maar man o man wat is het de moeite waard!!

En wat mij betreft lekker bij van alles! Brood, crackers, knapperige slablaadjes of witlof. Of als dip met rauwkost. Of misschien zelf wel lekker warm door de pasta!

Pas op met de bouillon en zout. Door de zongedroogde tomaatjes word het al snel te zout. Tenminste wel voor iemand zoals ik die al een tijdje geminderd is met zout. Mijn proefkonijn vond de smaak prima. Proef dus vooral ook en pas het aan aan je eigen smaak.

1 blikje borlottie bonen, afgespoeld en uitgelekt, Bonduelle verkoopt ze maar je kan ze vaak ook bij de Turkse toko kopen
4 zongedroogde tomaatjes, LET OP: niet die op olie maar de gedroogde!
2 tenen knoflook
2 tl Italiaanse kruiden
1 tl bouillonpoeder

eventueel verse kruiden zoals oregano of basilicum

voor een pittigere variant zou je paprikapoeder en cayennepeper kunnen toevoegen

IMG_2603 IMG_2625

Breng in een middelgroot pannetje een laagje water aan de kook met het bouillonpoeder. Voeg twee uitgeknepen tenen knoflook toe en de witte bonen. Snijd of knip de tomaatjes in reepjes en voeg ze toe. Laat het geheel een paar minuutjes zachtjes koken totdat de tomaatjes lekker zacht zijn en het water voor een deel verdampt is. Het moet ook niet té droog zijn dus voeg zo nodig een klein een beetje water toe. De bonen zijn al gaar maar mogen best nog wat zachter worden.

Als laatste voeg je de Italiaanse kruiden toe.

Zorg dat je aan het einde nog een klein beetje vocht in de pan hebt waarmee je het mengsel glad kunt krijgen. Als je bang bent dat het té nat is kun je het mengsel ook afgieten en het vocht opvangen en tijdens het pureren een beetje toevoegen. Haal de pan van het vuur en schep het mengsel over in een kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree.

Laat het eventjes afkoelen en roer er dan eventueel nog verse kruiden door.

Lauw/warm op z’n lekkerst!