Voor mij is er toen ik plantaardig ging eten echt een wereld open gegaan!

Ik was al dol op koken hoor, daar niet van. Maar volledig plantaardig koken heeft de deur geopend naar gerechten die ik nog helemaal niet kende. Zoals bijvoorbeeld zwarte bonensoep. Nadat ik het voor de eerste keer maakte was ik zo aangenaam verrast dat ik het een maand lang elke maand at en nu is het zonder twijfel mijn favoriete herfst soep.

Dit heb je nodig:

1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt.
1 ui, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, gesneden
1 groene of rode paprika in blokjes
2 wortels, in plakjes
ongeveer 750 ml bouillon
1/2 tl paprikapoeder
1 tl koriander
1 tl komijn
1/4 tl pepervlokken
1/2 tl knoflookpoeder
scheutje agave (optioneel)
zout naar smaak
Garneren met:
blokjes avocado
limoensap
verse oregano, basilicum of koriander

En dit ga je doen!

Fruit de ui in een laagje water met de kruiden (paprika, koriander, komijn).
Doe dan de de fijngesneden groente er bij en roer even om.
De bonen kun je erbij doen wanneer je wilt, ze zijn natuurlijk al gaar dus in principe kun je ze er op het einde aan toevoegen en meekoken tot ze warm zijn. Ik hou van hele zachte bonen in mijn soep dus ik doe ze er gelijk met de groente in.
Giet de bouillon over de groente en breng de soep aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
proef en breng eventueel op smaak met zout en wat agave.
Garneer de soep met blokjes avocado, wat limoensap en verse oregano/basilicum/koriander.

Pittige zwarte bonensoep

Pittige zwarte bonensoep