Vandaag ga ik een saus met je delen die je leven kan veranderen 😉

Dankzij deze saus eet mijn lief namelijk eindelijk spruitjes. Hij doet het ook goed over bloemkool en door de pasta.

En oh zo makkelijk om te maken!

Dit heb je nodig:

3/4 cup ongebrande (rauwe) cashewnoten

1 cup amandelmelk, ongezoet

1/3 cup bouillon of water

1 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
3 el gistvlokken

1 tl maizena

2 el water

Doe de melk met de cashenwoten in je blender en laat een tijdje staan. Je kunt dit bijvoorbeeld doen terwijl je de rest van je eten voorbereid. Het is niet noodzakelijk maar de cashews worden er wat zachter van. Je zou ze ook van te voren in water kunnen weken. Ik houd van makkelijk en doe het meestal zo.

Doe vervolgens de uienpoeder, knoflookpoeder en gistvlokken in de blender en zet hem aan. Laat de blender draaien tot je een romige saus hebt. Ondertussen verwarm je het water of bouillon in een klein pannetje. Als je water gebruikt kun je wat zout toevoegen.

Als het water kookt zet je het vuur laag en voeg je al roerend de cashewroom toe.

Breng langzaam aan de kook en bind de saus met de maizena. Proef en breng eventueel nog op smaak met  zout en peper, en eventueel nog ui of knoflookpoeder. Het is wel echt belangrijk dat je geen verse knoflook gebruikt in dit recept, dan krijg je een heel ander effect.

Schep de spruitjes op een bord en giet de saus erover. Serveer bijvoorbeeld met vers gemaakte appel/cranberry moes, zoete aardappel puree en aardappeltjes uit de oven.

Wij hebben echt gesmuld!

kaassaus