Ok, misschien moet je nu een beetje ruimdenkend zijn.

Maar dit is echt lekker. Sterker nog, ik moest dit gisteren op verzoek van mijn zoon van 8 maken! Ja echt, pasta en spruitjes gaan ook goed samen.

Dit heb je nodig voor 3 a 4 personen

1 zakje spruitjes

1 blik tomaten in stukjes

1 klein blikje tomatenpuree, 70 gram

1/2 cup bouillon

3 tenen knoflook

1 ui

1/2 el rozemarijn

1/2 el oregano

1/2 el basilicum

1/2 el provençaalse kruiden

Pasta naar keuze, ik had volkoren penne

een restje kaassaus

 

En dit ga je doen!

Kook de pasta in ruim water beetgaar en giet af.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze eventueel. Zorg dat ze net onder water staan en kook ze ongeveer 5 minuten, giet ze af.

In een pan met dikke bodem giet je de helft van de bouillon en hierin smoor je de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.  Als de pan dreigt droog te koken voeg je wat water toe. Wanneer de ui en knoflook glazig zijn voeg je de kruiden toe en roer je alles goed door. Voeg nu de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Als het kookt zet je het vuur laag en schep je de tomatenpuree erdoor. Roer tot je een gladde saus hebt en roer tenslotte ook de tomaten blokjes erdoor. Breng aan de kook en laat heel eventjes doorkoken tot de saus door en door warm is.

Dit is een perfect basis recept voor tomatensaus waar je alle kanten mee op kunt.

Schep wat pasta op een bord, daarop wat tomaten saus en spruitjes en maak af met restjes kaassaus die je even hebt opgewarmd. Dit gaat makkelijk in een klein pannetje met eventueel een scheutje water.

 

pasta met spruitjes