Dit is mijn favoriete brownie recept. Ik leerde het van The Happy Herbivore aka Lindsay Nixon. Ik kocht haar kookboek toen ik begon met plantaardig eten omdat het toen het enige plantaardige kookboek was dat ik kon vinden dat uit ging van dagelijkse, makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Zonder superfoods. Zonder poespas. Gewoon puur eten, dat sprak me aan en heeft nog steeds mijn voorkeur.

51ekOgFgGYL._SX258_BO1,204,203,200_

Ik heb er wel wat mee geëxperimenteerd voordat het helemaal goed was, en nu is het tijd dit recept te delen. Ik ben namelijk gek op chocola maar helaas bevat dit veel vet en suiker. Cacao zelf is juist een anti-oxidant, vandaar ook de mededeling dat pure chocola wel goed voor je is. Maar helaas. De cacao kan dan wel goed voor je zijn, de suiker en vet is dat niet!

Deze brownies kan je prima eten, ze zijn zelfs goed voor je!

Dit heb je nodig:

Een ronde bakvorm met een diameter van 20 cm.

Een keukenmachine.

2 blikken zwarte bonen van 400 gram per stuk, afgespoeld en uitgelekt

2 niet al te grote, niet te rijpe bananen

1/2 cup havervlokken

1/2 cup agave siroop

1 tl vanille essence

1 el kaneel

3/4 cup cacao

Wat ga je doen??

 

Stop alle ingrediënten behalve de havervlokken in een keukenmachine en laat draaien totdat je een egale, romige emulsie hebt.

Roer de havervlokken erdoor.

Druk het beslag in de bakvorm en bak 30 minuten in een oven op ongeveer 180 graden.

Even laten afkoelen en genieten!!

IMG_0699

Extra:

Je kunt de agave ook vervangen door 3 a 4  dadels die je pureert in water.

Je kunt de havervlokken ook vermalen in je blender tot havermeel.

Voeg eventueel ook nog wat cacao nibs toe aan je beslag voor en extra bite.

Ten slotte kun je natuurlijk ook wat fijngehakte pure chocolade toevoegen.

Ik koop meestal de blikken van Bonduelle omdat die gewoon bij mijn plaatselijke AH te koop zijn en regelmatig in de aanbieding. Dan sla ik flink in.

zwarte-bonen