2015 komt vandaag tot een einde. En eindelijk kom ik er aan toe eens terug te kijken in plaats van vooruit.

IMG_0456

2015, het jaar waarop ik terug zal kijken als het jaar waarin het allemaal begon…..

1. Het was het jaar waarin ik eindelijk het huis van mij en mijn ex-man kon loslaten. Het huis waar ik had gehoopt oud te worden. Waar mijn kinderen geboren zijn en waar ik me vanaf dag één meer dan thuis had gevoeld. De buurt waar ik inmiddels iedereen wel kende.

Ik liet niet alleen een huis en een buurt achter maar verhuisde naar een totaal andere plek. Van een oude stad in West-Friesland ging ik naar een dorp in het Gooi! Voor iemand die nogal behoefte heeft aan een warm, veilig thuis, was het een grote stap.

2. Het was ook het jaar dat ik volledig ja zei tegen mijn nieuwe grote liefde! Dat klinkt misschien logisch, wie zegt er nou geen ja tegen de liefde? Maar geloof me, dat is niet altijd even makkelijk gedaan.

3. Het was ook het jaar waarin ik mijn bedrijf opzette en ja zei tegen alles dat daar  bij hoort. Het jaar waarin ik regelmatig getest werd of dit wel echt is wat ik wil, door twijfels ging maar daardoor juist ook weer steeds sterker voelde; ja, dit is wat ik wil!

4. Het was het jaar waarin ik er achter kwam dat ik niet hoefde te kiezen uit verschillende visies maar dat ik mijn eigen visie kon ontwikkelen. En daaruit ontstond Het dieet van de LiefdeMijn programma dat 14-2 van start gaat. Maar nu ga ik weer vooruit kijken!

5. Het was ook het jaar waarin ik dingen over mezelf ontdekte die ik eigenlijk wel wist maar weggestopt had. Blijkbaar kiezen we er soms voor dingen over onszelf te vergeten. In mijn geval uit angst en om er bij te kunnen horen. Het was dus ook het jaar waarin ik er voor koos de liefde te zien in plaats van de angst. Het jaar waarin ik mezelf meer en meer in de ogen kon (laten) kijken.

6. Het was het jaar waarin mijn ware zelf en ik dikke maatjes werden. Waarin ik steeds meer haar stem kon gaan horen en begrijpen. En dat, dat is het gene dat echt levensgeluk brengt! Echt, wanneer je je ware zelf de volle ruimte geeft kan niks of niemand jou nog van je stuk brengen. Dan weet en leef je jouw waarheid.

7. Het was ook het jaar waarin ik voor het eerst in jaren weer eens naar een bioscoop ging! (James Bond :-))

8. Het jaar waarin ik in kleine stapjes richting het licht durfde te stappen. Waarin ik leerde de bescheidenheid los te laten. Sterker nog, waarin ik leerde dat bescheidenheid eigenlijk een vorm van arrogantie is.

9. Het jaar waarin ik nog meer mijn gezonde ideaal kon gaan leven.

10. Maar boven alles leerde ik in 2015 dat je echt, altijd je eigen werkelijkheid creëert. Je hebt altijd een keuze in je perspectief. En je perspectief bepaald je werkelijkheid. Je kunt slachtoffer zijn, of opzettelijk je eigen leven creëren!

 

IMG_0625

2016 wordt het jaar dat ik kies voor dat laatste!

Een heel, heel, heel fijne jaarwisseling!