Vandaag deel 3 in de serie veganize Allerhande: Lauwwarme couscous met groente.

Klik hier voor het originele recept

 

Wat gaat er in het originele recept:

250 gram couscous

1 el hot currypoeder

1 groene paprika, in reepjes

75 gram gewelde abrikozen

1/2 zakje slederij

250 gram ricotta

75 gram pitachenoten

300 gram spinazie

200 gram tuinerweten

6 el olijfolie frisse citroen

 

En dit doe ik er mee:

250 gram couscous is helemaal prima, kies bij voorkeur voor de volkoren variant (te koop bij natuurvoeding winkel of  HIER).

1 el hot currypoeder, ik heb vadouvan gebruikt van Jonnie Boer.

75 gram gewelde abrikozen, heerlijk!

1/2 zakje selderij, prima natuurlijk. Toen ik boodschappen ging doen was er geen selderij meer en ik had nog koriander in huis dus toen heb ik dat gebruikt.

250 gram ricotta. Ricotta wordt gemaakt van koeien of schapenmelk en is dus bedoelt voor baby koeien of schapen. Daarnaast werkt het verzurend op het lichaam en remt het de opname van mineralen en vitaminen. Zonde van die prachtige groene salade die je aan het maken bent. Ik heb voor iets meer vulling en om de salade wat smeuïger te maken avocado en olijven toegevoegd. Perfecte combi!

95 gram pistachenoten. Ik kon alleen gezouten pistachenoten vinden. Op zich zijn wat noten prima  maar door de combi van noten en kaas, of in dit geval dus noten avocado en olijven helt de energie voorziening van deze salade erg naar de vette kant. Voor een keer op zich niet zo erg maar ik merkte het wel in mijn energie, ik had sneller dan normaal weer honger. Bonen ipv noten was een goed idee geweest.

Spinazie en tuinerwten, wederom weer helemaal prima. Ik vind wel dat er erg weinig groente in gaan voor 4 personen. Ik at de salade als lunch en dan is het wel te doen maar ik had zoals gezegd wel snel weer trek. 300 gram spinazie, wat doperwten en een groene paprika voldoen niet in de behoefte van 4 personen. Zeker niet als je er van uitgaat dat de meeste mensen overdag nauwelijks groente eten.

6 eetlepels olijfolie citroen, NIET doen! Als je nu ook nog vet gaat toevoegen aan de salade bestaat hij echt voor zo’n 90% van de calorieën uit vet. Ik heb citroensap van 1 citroen gebruikt.

Wat je gaat doen:

Meng de currypoeder met de couscous in een grote kom en giet hier 300 ml kokend water over, laat 10 minuten afgedekt staan.

Verwarm dan een hapjespan en rooster hierin de pistachenoten. Laat ze even afkoelen en hak grof. In de hapjespan doe je nu de spinazie en laat slinken. Voeg er dan de in reepjes gesneden paprika en tuinerwten aan toe.

Snij de abrikozen fijn en hak de koriander. Schep de groenten, noten, abrikozen en koriander voorzichtig door de couscous en meng er het citroensap doorheen.

Schep de salade op een bord en garneer met plakjes avocado en olijven. Voor een nog groenere beleving zou je de couscous ook op een bedje van sla kunnen serveren.

Eet smakelijk!

lauwwarme couscous