Ik ga rustig door met het verbouwen van Allerhande recepten hoor, ik vind het eigenlijk best leuk. Vandaag de speltpita’s met gegrilde kip en rodekool slaw. 

dus hier weer de link naar het originele recept

 

Dit gaat erin:

¼ rodekool
150 g radijsjes
½ ui
½ komkommer
150 ml appelcider
400 g kipfilethaasjes – vervangen door kipstuckjes van de vegetarische slager
2 el olijfolie – weggelaten
4 speltpita’s – vervangen door volkoren pitta’s
200 g hummus – vervangen door zelfgemaakte humus

 

Dit ga je doen:

snijd de rode kool flinterdun, de ui in halve ringen en de komkommer en radijsjes in plakjes. Giet de azijn over de groente en laat 30 minuten marineren in de koelkast. Schep het af en toe om.

Maak humus van de  volgende ingrediënten:

1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt.

1 tl knoflookpoeder

2 tl za’atar (jonnie boer)

1 tl komijn

zout

2 el soya yoghurt

1 tl citroensap

1 el water, of meer

Doe alle ingrediënten bij de kikkererwten en maal tot een gladde emulsie met een staafmixer. Voeg wat water toe als je de humus wat dunner wilt hebben.

Bak de vegetarische kipstuckjes 5 a 8 minuten in een koekenpan met anti- aanbak laag bruin.

LET OP: vanwege de toegevoegde olie beschouw ik de vega kipstuckjes niet als heel gezond. Wel zijn ze geschikt voor wie nog de overgang aan het maken is en af en toe nog iets ‘vlezigs’ wil hebben. Zelf vind ik de stukjes erg in de buurt komen van echte kip. 

Ze zijn ook ideaal voor wanneer je de enige bent die plantaardig eet in je gezin. Je kunt de kipstuckjes dan bijvoorbeeld maken voor de andere gezinsleden. Zelf zou ik lekker veel slaw en humus nemen en de kipstuckjes weg laten.

Giet nu de groente af.

Verwarm de pita broodjes even in de oven of in een broodrooster.

Beleg de broodjes met de koolslaw, kip en humus en serveer met de rest van de koolslaw.

Hoe vond ik het? 

Het recept was snel klaar en daarmee ideaal ook als lunch. Wel vond ik de sla wat heftig, ik geloof dat ik een zachtere dressing zelf wat lekkerder had gevonden. Na jaren geen vlees meer te hebben gegeten vond ik de kipstuckjes geen enorm succes* maar ik kan me voorstellen dat wanneer je net begint ze erg lekker zijn.

*voor mij staat vlees niet meer gelijk aan voedsel, een zeer prettig bij-effect van zo onbewerkt mogelijk eten.

De combi van pita’s met slaw en humus viel wel erg in de smaak dus ik zal hier zeker nog een versie op bedenken die meer mijn smaak is.

Succes in ieder geval met uitproberen!

 

IMG_0900