Een heerlijke  hartige  soep die precies past bij deze tijd van het jaar.

Terwijl het nog zo koud is dat je ’s ochtends nog je auto moet krabben, en ’s middags in de maling wordt genomen door de zon en baalt dat je je muts niet op hebt op de fiets, kun je de lente al ruiken en voelen. Ze komt er echt aan!

Nog heel even maar en dan willen we weer verfrissende en verkoelende salades, met fruit en kiemen en radijsjes uit eigen tuin.

Maar nu nog even niet. Nu willen we nog even warme buikjes.

Deze soep combineert het frisse groene van de lente met de warme smaak van de specerijen die zo heerlijk zijn in de winter.

Courgette Venkel Aardappel soep 

Dit heb je nodig, voor ongeveer 4 kommen:

2 courgettes, in blokjes

1 venkelknol met groen, gehakt

2 aardappelen, in blokjes (ongeschild als je biologische hebt)

1 grote ui, gehakt

2 tenen knoflook, geperst

2,5 tl Baharat (Bijvoorbeeld deze )

1 tl gember

10582953_1006414949420678_8825590318465643840_o3 tl bouillonpoeder

1,2 liter water

2 el gehakte verse munt

2 el gehakte verse peterselie

rasp van 1 kleine citroen

Doe een dun laagje water in een grote pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuut of 3.

Voeg dan de gehakte groente toe en de Baharat. Roer een paar keer om en giet er dan het water bij met de bouillonpoeder.

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep met deksel op de pan een minuut of 20 koken tot de groente gaar zijn.

rasp ondertussen de citroen en meng dit met de peterselie.

Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en roer de munt er doorheen.

Schep de soep in een kom en garneer met de peterselie met citroen.

courgette venkelsoep

 

Eet smakelijk!

En als je dit recept gemaakt hebt laat je me dan weten wat je er van vond?

Klik hier voor mijn facebookpagina