Ik ben verliefd.

Al een tijdje.

Ik ben verliefd op hem.

Ik ben verliefd op mijn kinderen.

Maar ik ben ook zo iemand die verliefd is op haar hond. Ik kus haar op haar snuit. Ja zelfs als ze stinkt.

 

 

 

 

Ik ben ook verliefd op mijn poes.

 

 

En mijn poes en mijn hond zijn ook verliefd op mij. Kijk maar eens hoe ze naar me kijken, met van die slaapkamer oogjes. Toegeknepen, zacht. Het is nog bewezen ook. Zowel hond als baasje maken endorfine aan wanneer ze elkaar liefdevol aankijken. Wist ik allang. Heb ik geen bewijs voor nodig.

Voor de liefde heb ik ook geen bewijs nodig.

Liefde is namelijk een keuze.

Een keuze die je elke dag weer kunt maken. Kies je voor de liefde of voor de angst?

Angst is namelijk het tegenovergestelde van liefde. Nee niet haat. Angst.

Wanneer je in liefde leeft kun je creëren en scheppen. Naar buiten treden in de wereld, echte stappen zetten en is er in elke situatie iets te winnen. Wanneer je leeft vanuit angst ben je aan het zeker stellen, kun je beter binnen blijven en heb je altijd iets te verliezen.

Maar liefde is er toch gewoon of gewoon niet?

Mensen houden van elkaar en stoppen met van elkaar te houden.

Nee. Mensen kiezen ervoor van elkaar te houden en kiezen ervoor daarmee te stoppen. Die Liefde zit hem namelijk in je handelen.

Liefde is een werkwoord.

Verliefd zijn is een roze bril opzetten en ervoor kiezen daar doorheen te kijken. 

Zet die bril eens op en kijk dan naar jezelf en je leven. 

Ik daag je uit.

Wordt eens lekker verliefd op jezelf. Zie eens hoe mooi je haar is en je ogen. Heb je daar al eens echt naar gekeken? Wees eens verliefd op je heerlijk lijf, voel het, aai het, streel het. Knuffel jezelf. 

Girl European appearance decade hugging herself on a blue background

 

Zeg eens hardop waar je goed in bent. Vertel jezelf eens hoe dol je bent op jezelf. Hoe blij je bent dat jij er bent.

Te soft?

Vind je dat je kritisch moet kunnen zijn om te groeien?

Ik beloof je dat sneller, beter, meer zult leren dan ooit tevoren met een roze bril op. Een liefdevolle omgeving is namelijk de beste plek om te leren. Wie mag falen mag proberen, oefenen, net zolang tot het lukt.

Fouten bestaan namelijk niet. Alles. ALLES. ALLES. ALLES. Ja, echt ALLES. Is een duwtje in de juiste richting.

Er zijn geen vergissingen. Alles is precies goed.

Ik ben verliefd. Op mij.