Een week of wat geleden schreef ik over waarom het zo gemakkelijk is om te zwaar te zijn.
En vandaag wil ik je graag vertellen hoe je dan weer kunt afvallen.

Met stip op 1:

Leer van jezelf te houden en laat gezondheid je grootste doel zijn!

De meeste mensen die gaan lijnen doen dit vanuit het idee dat het nu niet goed genoeg is. Hun lijf niet en zij zelf niet. Dit is hét recept voor een negatieve spiraal en voor het blijven denken in goed en fout, straf en beloning. Wat je wilt is daden van liefde stellen naar jezelf toe. En net als binnen de relaties die je hebt met anderen is ook binnen de relatie met jezelf liefde een werkwoord. Stel dus daden van Liefde. En laat de eerste daad zijn dat je zo goed mogelijk voor jezelf gaat zorgen! Ga voor gezondheid en dan komt dat ideale gewicht er vanzelf.

2. Schrap zo veel mogelijk geraffineerde producten uit je leven.

Suiker, witte bloem, en eigelijk zo’n beetje alles dat in een pakje zit is een geraffineerd product. Door voedsel te bewerken, er stoffen uit te halen en aan toe te voegen zijn we pakketjes gaan creëren dat ons feilloze systeem volkomen in de war brengt. Jouw lichaam weet precies wat het moet met de perfecte pakketjes voedsel van moeder natuur. Volkoren rijst, fruit, groente, aardappelen etc. Volume, nutriënt dichtheid en energie zijn bij deze producten perfect in balans. Dit is het voedsel waar jij je goed op zal gaan voelen en waarmee je zult leren weer op je lichaam te vertrouwen.

Door geraffineerd voedsel te eten creëer je enorme pieken in je genotcentra, geen wonder dus dat ze zo verslavend zijn. Je doet jezelf een enorm plezier door van deze producten af te kikken!

3. Schrap (zo veel mogelijk) dierlijke producten.

Er zit niks in dierlijke producten dat je niet in betere vorm uit plantaardige voeding kunt halen. Maar er zit genoeg in dierlijke producten wat je NIET in je lijf wilt hebben. Neem de gifstoffen en zware metalen in vis, cholesterol en verzadigde vetten in vlees, het vet en de hormonen in melk. Dierlijke producten voorkomen als het ware dat je voldoende kunt eten doordat het zo calorierijk is. Planteneters kunnen dus simpelweg meer eten. Je kan dus afvallen zonder honger te lijden en het je leven lang volhouden. Echt waar. Nooit meer calorieën tellen, nooit meer lijnen en nooit meer bang zijn dat je te veel eet. Dat is een puur plantaardig dieet.

 4. Schrap alle toegevoegde olie.

Oei dit is een moeilijke voor sommigen. Jarenlang is ons ingeprent dat olijfolie gezond is. Toen deed de kokosolie haar intrede en nu gaan we geloof ik weer terug naar de roomboter. Als je er goed over nadenkt is het toevoegen van olie aan je eten hetzelfde als suiker strooien over je fruit. Het is niet nodig en het is ongezond. Olie bevat geen vezels of nutriënten en is feitelijk een lege calorie bom. Heb je dan geen vetten nodig? Jazeker, maar niet meer dan 10% van je totale calorie inname en die bereik je makkelijk door gewoon heel plantenvoedsel te eten. Al het plantaardige voedsel bevat namelijk wel wat vet. Eet er nog wat noten en zo nu en dan een avocado bij en je voldoet prima aan je vetbehoefte. En dan heb je écht gezonde vetten binnen, in het complete pakket met vezels, vitaminen en mineralen. Vet dat je lichaam kan verwerken en opnemen. Vet dat VET GOED is.

5. Doe de aardappel reset!

Wat is dat dan?

10 dagen alleen maar aardappels eten (aangevuld met enkele groenten), als detox en als reset voor je eetgewoonten en je smaakpapillen. Je doorbreekt je verslavingen, valt af en brengt je spijsvertering tot rust. Het  is als een vasten kuur maar dan zonder honger omdat je gewoon zoveel kunt blijven als jij nodig hebt. Het is iets wat je tijdelijk doet om daarna je lifestyle natuurlijk blijvend te veranderen. Want ga je weer terug naar wat je nu doet dan krijg je ook wat je nu hebt. Maar het kan het begin een stuk makkelijker maken. Door 10 dagen zo saai te eten is het daarna stukken makkelijker om dingen als chocola te laten staan omdat andere gezonde voeding weer heel lekker smaakt! En ik ben geen voorstander van crash diëten maar op deze manier kun je, terwijl je jezelf niet uithongert, toch snel wat gewicht verliezen wat heel fijn is als je nog een hele hoop te gaan hebt!

Lijkt dat je wel wat? Meld je dan aan voor De Aardappel reset! 

En check hier de video:

 

Je hebt dan gelijk de voordelen van bonus tip nummer 6, namelijk:

Zoek steun bij gelijkgestemden!

De reset doen we samen. En elke verandering wordt makkelijker wanneer je je gedragen en ondersteund voelt. Join dus de Aardappel community en begin deze lente met een schoon lijf en een gezondere levensstijl.

let’s spread some love!