Gewoon puur bananenbrood is natuurlijk al heerlijk maar soms wil je net even iets meer. Omdat je flink gaat wandelen, voor de visite, of zomaar.
Probeer dan deze eens.
5 bananen
1 cup speltmeel
1 cup boekweitmeel
3/4 cup kokosbloemsuiker
1/2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1/2 tl Citroen sap + 1/4 cup amandelmelk
1,5 tl koekkruiden
2 el maple syrup
1 tl Vanille extract
Walnoten
Pompoenpitten
Cranberry’s
Sinaasappelrasp
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bananen met vanille, kokosbloemsuiker en maple syrup.
Men de meel met bakpoeder, baksoda en koekkruiden.
Doet het citroensap door de melk en klop op tot het bobbeling begint te worden.
Meng nu het bananenmengsel met het bloemmengsel, roer goed door en voeg dan de melk met citroensap toe.
Voeg nu de walnoten, pompoenpitten, cranberries en sinaasappel rasp toe naar smaak.
Meng voorzichtig door elkaar en giet het beslag nu over in een ingevette cakevorm.
De de cake af met aluminium folie, maar zorg ervoor dat je genoeg ruimte over laten om te rijzen. Maak dus een soort tentje van je folie over de cake heen.
Bak de cake ongeveer 35 minuten en verwijder dan de folie en bak nog 10 tot 15 minuten of totdat een sater prikker er droog uitkomt als je die er in steekt.
Laat afkoelen en dan smullen maar!