De vakantie is nu echt voorbij en misschien zit jij alweer helemaal in het ritme van werk en/of school en lijkt de zomer alweer ver weg….

September is meer en meer een soort januari aan het worden.
Zoals we vaak het nieuwe jaar ingaan met goede voornemens en inspirerende plannen zo beginnen we ook aan september.

Na de vakantie gaan we: 
– weer aan de lijn
– vaker naar de sportschool
– op zoek naar een andere baan
– echt weer gezonder eten
– meer geduld opbrengen voor de kinderen
– meer tijd maken voor vrienden
– of juist meer tijd steken in ons werk
– *vul maar in*

Super goed om hier bij stil staan natuurlijk, waarom zou je dat alleen in december doen, maar hoe houd je het nou vol?
Hoe begin je niet alleen aan je doel, maar behaal je ook je doel?

Ik heb ontdekt dat het verleggen van je focus hierbij essentieel is!

Wat bedoel ik daar mee?

Nou, vaak stellen we doelen waarbij we uitgaan van het gewenste resultaat. Bijvoorbeeld: vijf kilo afvallen, een marathon lopen, een nieuwe baan vinden. Je ziet dit ook terug in de trend van het visualiseren. Er zijn nog maar weinig huizen  waar niet in één of andere vorm een vision board te vinden is. Plaatjes van slanke lijven prijken op de koelkast, afbeeldingen van droomhuizen en dito auto’s hangen op werkplekken, wc’s of juist in het meditatiehoekje. En voor sommige mensen werkt dit perfect. Met focus werken ze naar hun doel toe en binnen afziende tijd hebben ze dat droomhuis, die baan of die auto.

Prachtig toch? Doel behaald, missie geslaagd.

Misschien toch niet. Verlangens horen bij ons fysieke bestaan. Verlangen is de kracht die leidt tot groei en tot expansie! Verlangen is je natuur. Verlangen is leven.

Ik zeg; koester je verlangens!

Het probleem is alleen dat wanneer je op deze manier je doelen blijft najagen er vroeg of laat het gevoel opsteekt van; is dit het nou?  Je hebt het één nog niet binnen of je bent het volgende alweer aan het najagen. Of je ontdekt tot je schrik dat je ondanks dat je ‘alles hebt wat je maar kunt wensen’ toch niet gelukkig bent. Ai.

Dus hoe volg je nu je verlangens, en stel je doelen waar je ook daadwerkelijk gelukkig van wordt?

Het antwoord is ligt in de volgende vraag:

Hoe wil jij voelen?? 

 

Stel deze vraag bij alle gebieden in je leven en stel op basis daarvan je doelen. Het klinkt simpel maar  het verschil kan groot groter grootst zijn! Wanneer je je blik verplaatst van hoe je denkt dat geluk eruit ziet, of er uit zou moeten zien, naar hoe geluk voor jou voelt kun je enorme verschuivingen ervaren en komen doelen die eerst heel ver weg leken opeens heel dichtbij.

Zo was het voor mij lang een doel om slank te zijn. Om de zoveel tijd begon ik weer aan het een of andere eet en beweegplan om die magische vijf kilo af te vallen. Maar de dingen die ik daar voor deed; te weinig eten én sporten waar ik geen plezier in had, maakten me totaal niet gelukkig en dus hield ik het niet vol. En elke keer was daar weer het gevoel van falen.

Toen ik zes jaar geleden besloot zo gezond mogelijk te gaan eten was dat vanuit liefde. Ik besloot dat ik me optimaal wilde voelen. Ik wilde energiek opstaan. Ik wilde plezier hebben in de zorg voor mijn kinderen. Ik wilde lichtheid ervaren bij het aangaan van uitdagingen. Ik wilde een lichaam dat me zou ondersteunen bij alles wat ik wilde ondernemen. Ik wilde me sterk voelen. Ik wilde af van die hatelijke verhouding met mijn lichaam. Ik wilde in de spiegel kijken en gewoon blij zijn. Geen seconde van mijn tijd wilde ik meer besteden aan het bekritiseren van mijn lijf. Ik wilde een hoofd vol ondersteunende gedachten.

De focus verschoof van: Als ik vijf kilo ben afgevallen dan zal ik gelukkig zijn en van mijn lichaam houden, naar: ik hou van mezelf, ik hou van mijn lichaam en ik wil me energiek en vitaal voelen.

Als gevolg daarvan ging ik keuzes maken die me dat gezonde, vitale gevoel gaven waar ik naar op zoek was. Dit betekende voor mij plantaardig eten. Niet vanuit een strenge overtuiging dat ik het anders niet goed deed maar vanuit de wetenschap dat ik me dan optimaal zou voelen. Op deze manier werd elke plantaardige maaltijd een cadeautje aan mijn beste zelf in plaats van een zware en moeilijk opgave.

Dit kun je toepassen op alle aspecten van je leven.

Dus, hoe wil jij je voelen?

Als je opstaat?

Als je naar je werk gaat?

In je vriendschappen en je relaties.

Hoe wil jij je voelen?

Laat je gevoel je leidraad zijn en het leven van je dromen is binnen handbereik.