Ik denk serieus dat ik ooit nog eens een vegan soepen kookboek ga schrijven.

Ik was nooit zo van de soepen vroeger. Ik vond het maar gek eigenlijk; voedsel vermalen tot een waterige brei en dat dan opeten. Echt, ik vond er niks aan. Later toen mijn liefde voor koken vlam vatte leerde ik erwtensoep maken, en daar maakte ik dan echt werk van, met stukken vlees en spek en zo. Echt op z’n ouderwets en ik moet toegeven; ik was er wel goed in. Kippensoep en groentesoep maakte ik vooral als we ziek waren, de geur geeft me ook altijd zo’n huiselijk gevoel.

Maar toen….werd ik veganist.
En sindsdien is er wat soep betreft een wereld voor me open gegaan.
Met name in de herfst en winter vind ik het heerlijk om soep te eten. Allerlei soorten soep.

Gecombineerd met peulvruchten en/of granen vormt soep ook een volwaardige maaltijd binnen het WFPB dieet.

Vandaag wil ik een van mijn eenvoudigste en trefzekere recept met je delen:

Pompoen curry soep met linzen

Dit heb je nodig

Ongeveer 1/2 pompoen in blokjes
2 el currypoeder
1,5 liter bouillon, bij voorkeur zoutarm

1 cup rode linzen

100 ml kokosmelk

Neem een pan met dikke bodem en verhit daarin een dun laagje water. Doe daar de currypoeder bij en roer even om totdat het heerlijk begint te ruiken. Je krijgt nu al super veel zin in je hartverwarmende soepje!

Schep de pompoen erdoor en giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Dit gaat super snel met water uit de waterkoker en bouillonpoeder. Maar zelfgemaakte bouillon is natuurlijk het lekkerste.

Kook de pompoen tot ze gaar is en pureer de soep dan met een staafmixer of in de blender.

 

 

De soep mag dik zijn maar niet té dik want nu ga je nog de rode linzen toevoegen en daar heb je nog genoeg water in je soep voor nodig.
Dus voeg eventueel nog water toe indien nodig.

Kook ongeveer 10 minuten tot de linzen gaar zijn en roer dan 1/2 pakje kokosmelk door de soep, bewaar de rest voor bijvoorbeeld gado gado.

Voeg eventueel naar smaak nog zout toe.

Je kunt de soep zo eten maar hij is ook heerlijk met een restje volkoren rijst.

Garneer met verse koriander.

Serveer met broodjes en salade voor een complete maaltijd.

 

BewarenBewaren