Bijna iedereen die ik ken met een gezin heeft wel een pasta dag.

Gewoon, omdat er altijd een dag in de week is dat er weinig tijd is om te koken en omdat bijna alle kinderen pasta op de een of andere manier wel lekker vinden. De favoriet van mijn kinderen is: volkoren penne met tomatensaus, broccoli, vegan balletjes en geraspte kaas.

Zelf eet ik pasta het liefste met lekker veel groente. Als het maar simpel is.

Heb jij nog geen pastadag? WAAROM NIET????

Misschien ben je wel overtuigd dat pasta de vijand is. Natuurlijk moet je geen witte pasta eten en al helemaal geen eierpasta…. Maar dan blijft er nog genoeg keuze over. Zo is daar volkoren pasta, volkoren speltpasta en zelfs als je helemaal geen granen wilt eten is er nog keuze genoeg. Zoals maispasta of pasta gemaakt van linzen.

Dus, doe je mee met woensdag pasta dag?

Voor dit recept, dat vooral uit pasta met een berg groente bestaat heb je het volgende nodig, voor 2 personen:

1 rode ui

2 tenen knoflook

1 bakje champignons

1 paprika, geel of rood

1 bakje cherry tomaatjes

1/2 courgette

een paar olijven (4 per persoon of zo)

een klein handje pompoenpitten

een klein handje zonnebloempitten

1 zakje baby spinazie, of een paar handjes gewone spinazie

2 el Italiaanse kruiden

zout naar smaak

250 gram pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de ui doormidden en daarna de helften in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Je kunt de knoflook ook persen maar in deze pasta vind ik wat grovere stukken lekkerder.

Snijd de courgette in de lengte doormidden en daarna in halve maantjes. Snij de champignons in plakjes. Halveer de cherrytomaatjes. Je kunt de spinazie zo laten of eventueel even grof hakken als je erg grote bladeren ertussen hebt zitten.

Halveer de Olijven.

Rooster de zaden in een droge hete koekenpan al omschuddend tot ze bruin zijn. Laat ze als ze klaar zijn afkoelen op een stukje keukenpapier of een broodplank.

Verhit nu een pan met dikke bodem en een fijne anti aanbak laag. Ik heb een gietijzeren hapjespan die echt ideaal is voor dit soort dingen. Doe er een scheutje water bij en roerbak de ui en knoflook een minuut of twee.

TIP: zorg dat je een beker water bij de hand hebt zodat je indien nodig wat water kunt toevoegen. Wat ik ook wel doe is met een jus lepel wat water uit de kokende pasta pan scheppen en dit gebruiken voor het roerbakken.

Voeg nu de champignons, paprika, courgette en tomaatjes toe en roerbak nog een minuut of 5. Als de pan te droog dreigt te worden kan je altijd nog wat water toevoegen maar waarschijnlijk heb je genoeg aan het vocht dat de champignons en tomaatjes loslaten.

Strooi er tenslotte de Italiaanse kruiden overheen en roer de spinazie erdoor totdat deze geslonken is.

Schep de pasta op een bord en verdeel de groente ervoer. Garneer met de olijven en wat van de zaden.

Ik weet het. Echt TE makkelijk. Maar laat je verassen door hoe lekker het kan zijn om zo eenvoudig te eten. Ga je morgen weer lekker ingewikkeld doen en zo.

BewarenBewaren