Een hartverwarmendesmoothie is dit.

De bietjes zorgen vanwege het aanwezige nitraat voor een betere doorbloedingen hebben een positieve werking op de bloeddruk. Door gekookte bietjes in hun geheel te gebruiken en niet alleen het sap profiteer je ook nog eens van de vezels in de bieten.

Ik ben verder niet zo’n enorme voorstander van het benoemen van de afzonderlijke stoffen in ons voedsel. Ik kijk liever naarkleur. Zorg dat je alle kleuren eet en vooral Whole Foods en je zit gewoon goed.

Maar als je het dan toch graag wil weten; bietjes bevattenveel vitamine C en foliumzuuren zijn laag in calorieën. In deze smoothie combineer ik ze met sinaasappelenspinazie. Dit maakt het ook de perfecte smoothie voor het najaar. De spinazie op zich is al een bron van zonne-energie maar de combinatie met de vitamine C in de bietjes en de sinaasappel maakt de ijzer in de spinazie extra goed opneembaar. Maar je mag dit van mij ook allemaal meteen weer vergeten hoor. Weet je, eet combinaties die lekker zijn en meestal is dat dan ook voeding die elkaar aanvult. Maar als jij ze zoals de meesten mensen zo tegen het einde van de winter wat futloos voelt en je zelf ziet vervallen in slecht gewoonten zoals koffie met chocola om 16.00 uur s middags dan wil ik je graag dit vieruutje voorstellen.

Het. Werkt. Echt.

Je krijgt er langdurig energie van. Het vult goed en dat zonder al te veel calorieën.

De hoeveelheid in dit recept is voldoende voor twee fikse glazen.

2 gekookte biologische bieten

1 sinaasappel

2 dadels

2 flinke handen spinazie

1/4 komkommer

1 cup blauwe bessen (diepvries)

een stukje gember

1 groot glas water

Snijd alles in stukken. Doe de ingrediënten in een blender en laat draaien tot je een heerlijke smoothie hebt. Schenk in een groot klas en proef in alle rust je eerste slok.

Geniet.