Quesadilla’s horen AB-SO-LUUT thuis in de minimalist food lifestyle. Ze voldoen helemaal totaal aan de drie voorwaarden. Daarnaast kan je eindeloos variëren. Ze hebben wel een klein mankementen, je kan ze té lekker maken 😉 Maar omdat ze zo verzadigend en snel klaar zijn horen ze toch thuis in deze manier van leven.

Dus zonder veel omhaal, hieronder mijn favoriete recepten voor quesadilla’s.

Simpel en gezond:

1 mais of volkoren tortilla

1/2 cup humus

ongeveer 100 gram gestoomde/gekookte broccoliroosjes

1/2 cup tomatensaus of salsa om te dippen

Eventueel nog wat reepjes gegrilde paprika (pot)

Mix de broccoli met de humus. Beleg de helft van de tortilla ermee en vouw dubbel. Bak de de tortilla in een koekenpan lichtbruin en knapperig. Snijd in punten (dit gaat goed met een broodmes) en serveer met de tomatensaus als dip. Voor een complete maaltijd serveer je er nog spinazie bij.

 

Iets meer ingrediënten, iets meer smaak:

1 mais of volkoren tortilla

1/2 cup refried beans

gegrilde paprika, reepjes (pot)

wat jalopeno pepertjes (potje)

Eventueel wat olijven in plakjes (ik vind de olijven gevuld met citroen super lekker, blikje)

een hand verse spinazie

een halve cup tomatensaus om te dippen

Beleg de tortilla met de refried beans. Verdeel er de reepjes paprika, jalopeño en eventueel de olijven over en de spinazie. Vouw goed dubbel en bak in een koekenpan lichtbruin en knapperig. Snijd in punten en serveer met tomatensaus om te dippen.

 

Zoals je wel begrijpt zijn er eindeloos veel variaties mogelijk. Je kunt kant en klare humus gebruiken of zelf maken. Je kan refried beans uit blik gebruiken of zelf maken, maar je kan ook een eenvoudige zwarte bonen puree maken.  

Als je ze gemaakt hebt, laat je me dan weten of jij er net zo weg van bent als ik?

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren