Dit zijn het soort recepten waar ik super blij van word. Het is snel klaar en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Tenminste, als je voorgesneden groente gebruikt. Ik begrijp dat sommige mensen daar weerstand tegen hebben. Ik heb dat ook lang gehad, jarenlang kocht ik nooit, maar dan ook echt NOOIT voorgesneden groente. 

Totdat ik weer een baby kreeg en midden in een verbouwing zat. Toen besefte ik dat dit eigenlijk het enige ‘gemaksvoedsel’ is dat je als planteneter kunt kopen. Tenminste, als je whole foods wilt eten. Er zijn inmiddels ook vegan kant en klaar maaltijden en pizza’s en zo. Maar wanneer je wat meer gemak in WFPB lifestyle wilt aanbrengen dan heb je maar een paar mogelijkheden: blikjes/potten peulvruchten, zodat je niet hoeft te weken en koken, en voorgesneden groente en aardappelen. 

Dus ben ik overstag gegaan, en hoewel ik nog wel ontzettend baal van het plastic ben ik er toch blij mee. Het is een stuk makkelijker geworden om elke dag, meerdere malen per dag echt te kiezen voor gezond ipv de snelle boterham.

Maar je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om je groente wel zelf te snijden als dit jouw wel past. Dan is dit recept wel iets minder snel, maar nog steeds makkelijk en lekker 🙂 

Ingrediënten:

1 zakje soepgroente

1 cup groene erwten pasta (of een pasta naar keuze)

1 tl knoflookpoeder

1 el paprikapoeder

1 el Italiaanse kruiden

1 blik tomaten in blokjes

ongeveer 2 cups bouillon

vers gemalen peper naar smaak

Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Roer goed door en zet het vuur laag. Laat koken tot de pasta gaar is en de groente zacht.

Klaar!