Dat soep zo’n beetje mijn favoriete herfst/winter voer is, hoef ik je inmiddels denk ik niet meer te vertellen.

Soep is gewoon de beste vervanger van alle hartige, warme lunches die je voorheen misschiet at, zoals tosti’s, omeletten en uitsmijters. Ja ik snap ook wel dat je soep niet kunt vergelijken met een tosti, maar het heeft wel die zelfde eigenschappen; verwarmend, vullend, romig… Maar dan vol goede, echt voedende ingrediënten! 

Deze is ook nog eens snel klaar. Anderen misschien wat minder snel maar van soep maak je makkelijk lekker veel, ben je voor een paar dagen klaar en dan is het slechts een kwestie van oppiepen. 

Deze groene pastinaak courgette soep is upliftend in many ways! De prachtige groene kleur is goed voor je humeur en straalt gewoon uit dat het goed voor je is. Pastinaak, herfstgroente bij uitstek bevat veel vitamine c maar ook kalium en foliumzuur. Het is wat ik noem een ‘energiegever’ omdat hij weinig calorieen bevat maar des te meer voedingsstoffen. Eet er dus flink van! In de oudheid dacht met dat de vorm van voedingsmiddelen iets zei over de geneeskrachtige werking ervan. Misschien kan je je dus wel voorstellen waar wortel, en dus ook pastinaken goed voor zijn 😉 

Pastinaak is dus een kundalini food! 

Tel hier de ontstekingsremmend eigenschappen van de courgette bij op en je hebt een ideaal herfst soepje om je de gure dagen voor kerst door te helpen. Zowel in kleur en smaak als in wat het doet voor jouw prachtige lijf. 

Dit heb je nodig voor de Uplifting Groene Pastinaak Courgette soep

1 pastinaak, in stukjes

1 courgette, in blokjes

2 a 3 aardappelen, geschild, in blokjes 

3 tenen knoflook, gepers

2 tl asafoetida 

1 tl komijn

2 tl currypoeder

1/2 tl gedroogde tijm

bosje verse peterselie

1,5 liter bouillon

Neem een pan met dikke bodem en breng hierin een klein laagje water aan de kook. Smoor hierin eventjes de knoflook. Dan voeg je de pastinaak en aardappelen toe en de specerijen. Roer even lekker om, doe er een klein scheutje water bij als het dreigt aan te branden. De geuren van de komijn, curry en asafoetida komen nu lekker los en dat is gewoon even genieten.

Voeg nu de courgette toe en de bouillon en tijm. Je kan zelf een beetje goochelen met de hoeveelheid water. Als je van hele dikke soep houd kan je wat minder toevoegen. Breng aan de kook en laat dan een minuut of 10 a 15 zachtjes koken tot de groente gaar zijn.

Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot de gewenste consistentie. Roer tenslotte de peterselie er nog even door. 

Klaar en smullen maar!