Ik heb jullie al eerder warm gemaakt voor quesadilla’s maar het blijft een van mijn favorieten en gisteren maakte ik een nieuwe variant die ik graag met je deel.

Ik ben dol op witte bonen. Natuurlijk, bonen zijn deel van Dr. Greger’s Daily dozen (de daily dozen zijn 12 voedingsmiddelen waarvan Dr. Greger, nav wetenschappelijk onderzoek, bepaald heeft dat je ze dagelijks zou moeten eten voor optimale gezondheid) maar ze zijn ook gewoon super lekker en veelzijdig in gebruik.

Je kan ze gewoon uit pot zo toevoegen aan je stoof of salade. Ze zijn qua smaak vaak wat toegankelijker voor kinderen. Maar door de zachte smeuïge structuur zijn ze ook heel geschikt voor sauzen en burgers!

Ik heb ook een lekker recept voor een spread, en dit was de basis voor dit recept.

Dit heb je nodig, voor ongeveer 4 tortilla’s:

  • 1 potje witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 zongedroogde tomaatjes in stukjes (ik doe dit meestal met een keukenschaar)
  • beetje water of bouillon (zoutarm)
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl cajunkruiden
  • 2 el gistvlokken
  • 1 tl tomatenpuree

Een grote cup gekookte broccoli en 4 volkoren tortilla’s.

Verder is een staafmixer handig, een steelpannetje en een koekenpan 🙂

Dit ga je doen

Doe de bonen in een klein steelpannetje en doe er net genoeg water bij. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de uienpoeder, knoflookpoeder en cajun kruiden toe. Voeg nog geen zout toe want de zongedroogde tomaatjes zijn al erg zout. Breng aan de kook en laat even zachtjes koken totdat het teveel aan water is verdampt. Haal de pan van het vuur en pureer het bonenmengsel met een staafmixer. Roer ten slotte nog de tomatenpuree en gistvlokken erdoor. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout/peper of meer cajun kruiden.

Snijd de gekookte broccoli met een vork en mes in kleinere stukjes en roer de door het bonenmengsel.

Leg een tortilla op een snijplank. Beleg 1 helft met het mengsel en vouw dubbel. Verhit een koekenpan met anti aanbak laag. Leg de dubbelgevouwen tortilla erin en bak aan beiden kanten licht goudbruin en knapperig.

Snijd ten slotte in punten en geniet van je quesadilla’s. Serveer eventueel met ketchup of salsa.

Ben je net als ik dol op quesadilla’s, check dan ook dit recept!