De beste recepten ontstaan gewoon toevallig! Ja echt.

Ik kocht van de week een pakje gemengde paddestoelen bij de AH. Ik was van plan er een pasta gerecht van te maken voor lief en mij maar toen liep het anders. En zo was het zondag en stond dat pakje er nog.

Zondagmiddag 17.00 uur en ik stond voor de koelkast, wat zal ik eens maken? Het moest snel en makkelijk zijn. Ik begon met dingen te pakken waarvan ik vond dat ze op moesten. Dus daar was dat pakje paddestoelen. Er stond ook nog een bakje gekookte ronde zilvervliesrijst. Aha!

Ik had ook nog een zak van mijn lieveling roerbakgroente in huis, de Italiaanse van AH met champignons en palmkool en broccoli.

En zo werd dit recept geboren. We smulden en mijn lief baalde dat er niet meer was. Dus hoewel dit recept voor twee personen is zou het ook kunnen dat je het in je eentje op krijgt.

Dit heb je nodig:

1 bakje paddestoelen voor pasta, de grote in stukken gesneden of gescheurd, met takje tijm en salie

1 ui, gesnippers

1 teen knoflook, geperst

ongeveer 2 cups bouillon

3 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

2 cups gekookte ronde zilvervliesrijst

1/2 zak Italiaanse roerbakgroente met cavolo nero

scheutje soja kookroom, of een andere kookroom

2 el gistvlokken

versgemalen peper

1 tl gedroogde basilicum

optioneel: geroosterde pijnboompitten

optioneel: geroosterde pompoen uit de oven

Dit ga je doen:

  1. breng een dun laagje water aan de kook in een hapjespan en smoor hierin de ui en knoflook glazig, enkele minuutjes
  2. voeg dan de helft van de zak roerbakgroente toe met een scheut bouillon en roerbak tot de groente beetgaar zijn
  3. Voeg de rest van de bouillon toe evenals de zongedroogde tomaatjes, paddestoelen en de tijm en salie en de rijst
  4. breng aan de kook en laat koken tot het meeste water verdampt is en de rijst lekker zacht
  5. roer de gistvlokken erdoor en de basilicum met een scheutje van de sojaroom naar smaak
  6. verwarm nog even goed door en serveer meteen
  7. strooi er versgemalen zwarte peper overheen
  8. garneer eventueel met geroosterde pijnboompitjes
  9. dit recept is ook heerlijke met geroosterde pompoen uit de oven met knoflook, rozemarijn en zeezout. Daarmee maak je er echt een feest recept van
  10. ga je 100% voor whole foods, of is vetvrij super belangrijk voor jou laat de room dan achterwege. Je kan eventueel wat extra bouillon toevoegen of gewoon zo laten.