Zin in eens een ander gezond ontbijt?

Zoete aardappel is je vriend! Ik at al wel eens gepofte zoete aardappel uit de oven met kaneel. De zoete aardappel gaat dan karameliseren, ik sneed ze in de lengte doormidden, strooide er wat kaneel over en lepelen maar.

De zoete smaak van eenvoud!

De complexe koolhydraten in de aardappel geven je lang energie zonder hoge suikerspiegel en de bekende suiker dip. Zoete aardappelen zijn inmiddels ook nog eens over verkrijgbaar en heel betaalbaar.

Zoete aardappel is geen aardappel. Dus voor wie slecht nachtschades kan verdragen is de zoete aardappel (of bataat) een goed alternatief. Je kan ze in principe gebruiken voor alles waar je normale aardappel voor zou gebruiken. Friet, puree, uit de oven, stamppot…. je snapt het idee 😉

Ze zijn wel een heel stuk zoeter en zachter dan gewone aardappelen. Dus het gebruik is niet helemaal hetzelfde maar dat merk je vanzelf.

Dit is een super simpel recept met zoete aardappel om een koude herfstige ochtend heerlijk mee op te starten, maar ook als tussendoor snack prima geschikt.

Mijn tip: zorg gewoon dat je ALTIJD gestoomde/gekookte zoete aardappelen voor het grijpen hebt in de koelkast. Dan is het slechts een kwestie van opwarmen en heb je altijd de perfecte snack of het heerlijkste en snelste ontbijt onder handbereik.

Oh misschien wil je ook nog weten wat zoete aardappelen zo gezond en hot maakt?

Nou behalve dus gezonde koolhydraten (dé primaire energiebron vh lichaam, dag dag keto, dag dag brainfog!) en 0% vet zijn ze rijk aan vezels, natrium, magnesium, kalium, calcium en vitamine A en ze bevatten ook nog een beetje vitamine C en ijzer.

Maar goed, ze zijn vooral ook super lekker dus probeer dit recept eens en laat me weten wat je er van vindt.

Wat heb je nodig?

1 grote gekookte of gestoomde zoete aardappel, geschild en geprakt

kaneel

gember

scheut dadelsiroop

pompoenzaden

fruit naar keuze

optioneel:

eiwitpoeder

scheutje plantaardige melk

Dit ga je doen:

  1. als de aardappel koud is warm je hem op in een pannetje, en prak je hem tot puree, eventueel met een scheutje plantaardige melk naar keuze.
  2. Roer er de gember en kaneel naar smaak doorheen en voeg een scheutje *dadel siroop toe.
  3. Ik roerde nog een schep Pulsin Supershake Immunity Blend erdoorheen (ik ben niet gesponsord maar mocht je geïnteresseerd zijn klik dan hier)
  4. Top af met pompoenzaden (ook al van die mineraal bommetjes) en fruit naar smaak.

*dadel siroop kan je kant en klaar kopen bij de meeste supermarkten maar je kan het ook zelf maken door dadels te koken in water tot ze super super zacht zijn en dan blenden met het kookvocht. Giet in een glazen potje en bewaar in de koelkast.