Ja lekker! Er zijn weer volop pompoenen en ik ben er dol op. Pompoen soep, pompoen uit de oven, pompoen taart… Van de week had ik zin in wat anders en maakte ik deze pompoen curry.

En tja, what can I say… Heerlijk gewoon! Dus wil ik graag het recept met je delen. Het is een heerlijk, verwarmend, vullend en licht pittig gerecht. Ik hoop dat je het zult uitproberen en me laat weten wat je er van vind.

Dit heb je nodig:

1/2 pompoen, in blokjes

1 chinese kool, in reepjes

4 teentjes knoflook, geperst

2 cups bouillon

Klein blikje kokosmelk, 270 ml

2 tl gemalen komijn

1 mespunt witte peper

1/2 tl kaneel

1/8 tl gemalen nootmuskaat

een paar takjes verse tijm

cayennepeper naar smaak

gehakte, geroosterde amandelen

Breng een laagje water aan de kook in een wok of hapjespan en smoor hierin de knoflook tot ze glazig is. Voeg dan de pompoen toe en de specerijen en roer goed door. Voeg dan de bouillon toe, roer om en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag, en laat zachtjes koken, een minuut of 10 tot de pompoen gaar is. Voeg indien nodig wat meer water toe.

Zet het vuur even uit en schep 1/4 tot 1/2 van het pompoenmengsel in een blender en pureer. Of gebruik eventueel een staafmixer om een deel van het mengsel te pureren. Giet de gepureerde pompoen weer terug in de pan. Voeg kokosmelk toe en de gesneden kool. Roer door en kook nog een minuut of 3 totdat de kool zacht is. Rits te blaadjes van de tijm en roer ze door de curry. Breng op smaak met cayennepeper en eventueel nog wat zout.

Serveer met rijst of quinoa en garneer met de amandelen.