Afgelopen weekend heb ik geexperimenteerd met deze heerlijke, hartige en toch zoete ontbijt muffins, die je natuurlijk ook ieder ander moment kunt eten. Vers uit de oven zijn ze het aller lekkerste, maar ook uit de koelkast zijn ze goed te eten. Ik deed ze ook wel even 5 minuutjes in de airfryer en ook dat ging goed.

Super fijne muffins dus. Vullend en lekker, en makkelijk glutenvrij te maken door glutenvrije havervlokken te gebruiken.

Het meest werk is denk ik nog de zoete aardappel koken maar die had ik zelf gewoon al klaar staan. 

Dit heb je nodig: 

2 cups gekookte zoete aardappel

2 rijpe bananen

1 tl vanille extract

1/2 cup ongezoete appelmoes

2,5 cups havervlokken

1 cup volkoren rijstemeel

1 el lijnzaad

1 tl kaneel

1/2 tl kardemom

1 cup diepvries blauwe bessen

eventueel nog een snufje zout

Dit ga je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de muffin vorm klaar. Ik heb hem niet ingevet en dat ging prima.

In een kom ga je de zoete aardappel met de bananen, vanille en de appelmoes samen tot moes prakken. Ik gebruikte een aardappelstamper.

In een andere kom meng je alle droge igredienten goed door elkaar. Doe de droge ingredienten dan bij het zoete aardappelmengsel en roer goed door elkaar. Blijf niet te lang roeren, het wordt meer een dikke brei dan een glad beslag.

Als je denkt dat het te droog is kan je nog wat appelmoes toevoegen.

Roer ten slotte nog de bessen door het beslag en verdeel het dan over de muffinvorm.

Bak ze in ongeveer 25 a 30 minuten bruin en gaar. De muffins rijzen niet echt, en blijven ook compact, dat is een beetje het idee. Maar ik vond ze toch heerlijk van smaak en structuur!

 

Laat je me weten wat je er van vond?