
Ik eet elke avond een grote salade en hoewel het mij echt niet verveeld heb ik ook wel eens zin in wat anders.
Bloemkool salades zijn dan echt een uitkomst. Ten eerste is bloemkool nu volop voordelig verkrijgbaar. Ten tweede kan je bloemkool rijst heel makkelijk zelf maken en invriezen maar is het dankzij de keto trend ook nog eens volop kant en klaar verkrijgbaar. AH heeft het vers in het koelschap maar ook in de diepvries zakken te koop.
Dit maakt het dus ook een heel fijne back up. Zo ontstond ook deze salade. Ik ha niet meer genoeg bladgroen in huis voor een volledige maaltijd maar nog wel een zak bloemkoolrijst in de diepvries en een zakje pistachenoten dat op moest.
Het resultaat vond ik zelf om te smullen en deel ik daarom heel graag met je!
Ipv pistachenoten kan je natuurlijk ook andere noten gebruiken.
Dit heb je nodig:
Een zak bloemkoolrijst uit de diepvries of maak je eigen bloemkoolrijst met behulp van de keukenmachine of een goede rasp.
Ik gebruikte zo’n 3 cups bloemkoolrijst.
1/2 komkommer in blokjes
1 kleine appel in blokjes
een cup doperwten uit de diepvries
een buts peterselie fijngehakt
een halve kop pistachenoten, gehakt
een grote wortel in kleine stukjes
Voor de dressing:
2 el zonnebloempitten en ongeveer 1/2 tot 1 cup water.
Een scheut citroensap
1 tl mosterd
een bosje verse koriander
peper en zout naar smaak
1 dadel

Dit ga je doen:
Haal de doperwten en bloemkool uit de vriezer en laat ze ontdooien. Ik spoel doperwten vaak gewoon af met warm water, of zet ze in een bakje met warm water. Dan zijn ze binnen no-time op de juiste temperatuur.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender. Voeg water toe als je de dressing te dik vind.
Meng alle ingrediënten voor salade goed door elkaar. Giet de dressing erover en meng nogmaals goed door.
Serveer met wat verse knapperige sla voor nog meer crunch.
Eet smakelijk en geniet van elke hap!