Zoals ik in mijn vorige blog al zei; transitie is super belangrijk!

Echte verandering komt voort uit LIEFDE. Zo is ooit de naam van mijn website ontstaan.

Het dieet van de liefde staat voor een manier van leven die niet alleen goed is voor de wereld, maar ook voor jou.

En boven alles: Het een kan niet zonder het andere.

Oftewel, wat niet goed is voor de wereld, is ook niet goed voor jou en vice versa.

Maar, ik geloof ook dat je elke voeding gerelateerde verandering mag doorvoeren vanuit de meest liefdevolle intentie naar jezelf. En daar hoort een goede transitie helemaal bij.

Dat betekent ook niet dat een snelle overgang niet tot de mogelijkheden behoort.

Als je jong bent, en gezond, je hele leven al vegetarisch/plantaardig eet bijvoorbeeld, geen anticonceptie hebt gebruikt, nooit gerookt, weinig gedronken enzovoort is het best mogelijk dat je gewoon van de een op de andere dag overstapt op een 100% RAW living foods dieet.

In dat geval heb je er waarschijnlijk ook niet al te veel last van. En voel je al heel snel energetisch dat het helemaal klopt.

Maar in de meeste gevallen is de waarheid toch een beetje anders.

De meeste van ons hebben een verleden achter ons van bewerkte voeding, alcohol gebruik, anticonceptie, andere medicatie, slechte voedselcombinaties en ga zo door. En dan hebben we nog de toxische gedachten die we hebben gehad over ons voedsel, ons eetgedrag en onze prachtige lijven…. En daar hoef je geen oordeel over te vellen.

Dat mag je liefdevol accepteren en respecteren. En van daaruit is het zaak de juiste stappen te nemen.

Kleine stapjes die snel een positief resultaat hebben.

En dan nog eentje, en nog eentje.

En voor je het weet zit je een prachtige opwaartse spiraal. Hoe heerlijk is dat?

Maar ondertussen is het wel belangrijk dat je keuzes ook passen waar je je fysiek maar ook energetisch bevind.

Iemand met veel overgewicht en toxische stoffen in het lichaam kan wel van de ene op de andere dag alleen nog maar green juice gaan drinken maar waarschijnlijk voelt het heel slecht en is het ontzettend moeilijk om vol te houden. Een strijd.

En het is helemaal niet nodig!

Je hebt alleen maar een goede strategie nodig voor jou eigen transitie.

Ik onderscheid 5 fases van transitie. De een is niet beter dan de ander. Voor elke fase is een tijd en een plaats. Je hoeft ook niet perse bij level 1 aan te komen. Misschien is fase 2, 3 of 4 voorlopig helemaal passend voor jou.

Het. IS. Geen. Wedstrijd.

De getallen zijn enkel een manier om ze inzichtelijk te maken en te vertalen naar een manier waarop ik, de geweldige vrouwen waar ik mee mag werken, kan helpen. De onderstaande beschrijvingen zijn niet bedoelt als oordeel, en waarschijnlijk pas je in geen enkele beschrijving echt helemaal. Dat hoort ook zo want niemand past in een hokje en daar wil ik je ook helemaal niet in stoppen.

In mijn nieuwe 4 weekse programma dat ik binnenkort ga lanceren vind je een uitgebreide vragenlijst om tot jouw ’transitienummer’ te komen. Hieronder vind je een beknopte uitleg van de fases.

Tot zover de disclaimer, en daar gaan we dan!

Fase of level 5: Je zet de eerste babystapjes op dit pad. Op dit moment bestaat je dieet uit veel bewerkt voedsel, brood, pasta, aardappelen, olie, en dierlijke producten (of veel vlees en zuivel vervangers). Of dit was in ieder geval zo en je bent sinds kort aan het minderen met deze producten. Je hebt misschien wel geprobeerd het roer helemaal om te gooien maar dat is niet gelukt. Je voelt je vaak rot en somber en slecht over je lichaam. Het idee van RAW living foods spreekt je wel enorm aan en je hoopt dat deze manier van eten een positieve draai aan je leven zal gaan geven.

Fase of level 4: Je eet al een tijdje vegan, misschien wel vaak whole foods en voelt je klaar voor een volgende stap. Of misschien ben je meer een flexitarier, af en toe een eitje, wat vis, je weet ook niet zeker of je dat wel wilt opgeven. Maar je voelt je ook aangetrokken tot het idee van veel vers, levend voedsel. Ergens voel je dat het klopt en je wilt graag wat dingen gaan uitproberen en zien of het verschil maakt in je energie.

Fase of level 3: Je bent al een tijdje bezig met gezonde voeding. Misschien kan er nog wat gewicht af maar dat is niet het belangrijkste. Je voelt je aangetrokken tot het idee van natuurlijke, reinigende voeding met een hoge vibratie. Je begrijpt dat het zo binnen zo buiten is. Je wilt graag uitproberen hoe het is om vooral puur, rauw en plantaardige maaltijden te eten maar je wilt ook graag een beetje flexibel blijven en niet altijd even strict hoeven zijn. Het kan ook zijn dat je een baan hebt waardoor je vaak uit eten moet waardoor het niet altijd lukt de beste keuzes te maken.

Fase of level 2: In deze fase van transitie zit je wanneer je eigenlijk al behoorlijk ‘schoon’ eet en dit eigenlijk als vanzelf gaat. Je hoeft geen ‘moeite te doen’ om volledig rauw en plantaardig te eten overdag. Wellicht dat je een enkele keer in de avond een soep eet of wat gekookte groente en je velt daarover ook geen oordeel meer naar jezelf. Je bent oprecht blij met hoe en wat je eet maar staat er ook neutraal tegenover wanneer je eens iets anders doet. Je hebt de indoctrinatie van de dieetcultuur gewist en bent behoorlijk vrij.

Fase of level 1: In deze fase ben je er klaar voor om All-inn te gaan. RAW living foods eten voelt helemaal goed voor jou. Je hebt geen enkele moeite meer met het bedenken en bereiden van je maaltijden, je hebt er juist veel plezier in. Misschien eet je nog 1x per week een soep of maaltijd met wat gekookte groente. Jouw cravings zijn helemaal verdwenen doordat je de vorige fases rustig hebt doorlopen en je lichaam op celniveau vrij is van deze stoffen en dus de drang er naar. Je ervaart volledige voedselvrijheid.

Het is belangrijk om de fase waar je je in bevind te eren omdat je graag MET je lichaam wilt samenwerken naar een volgend niveau van gezondheid en vrijheid maar niks wilt forceren. Misschien doorga je een fase in 2 jaar, misschien in 2 weken. Als ik naar mezelf kijk ben ik denk ik zo’n 10 jaar bezig met dit hele proces en zijn het de momenten geweest waarop ik te snel wilde gaan waarop ik juist weer terug viel.

Heb dus geduld met jezelf.

Stap voor stap is alles mogelijk.

In oktober verschijnt mijn nieuwe programma waarin je leert hoe je bepaalt in welke fase JIJ zit en welke veranderingen daar bij passen. Zo kan je precies de juiste stappen gaan zetten naar meer energie, gezondheid en voedselvrijheid.

Maar als je daar niet op kunt of wilt wachten dan is er nu de mogelijkheid om een transitie-sessie met mij te boeken. Normaal is deze 99,- euro maar voor jou als lezer van mijn blog kan je deze nu tijdelijk inplannen voor slechts 88,- euro!

Klik HIER om alles te lezen over deze unieke transitie-sessie.

Met liefde!

Tessa