
Op veler veler veler verzoek hierbij het recept voor de lekkerste taart die je ooit gegeten hebt.
En nu denk je dat ik overdrijf maar nee, probeer het en dan zal je zien dat ik gelijk heb!
Ik ga er verder niet te veel woorden aan vuil maken, je bent hier tenslotte voor het recept, dus let’s go!
Dit heb je nodig:
Een bakvorm van 12 cm doorsnede met een afneembare rand.
Een goede blender
Een keukenmachine
Voor de bodem:
1 1/2 cup pecannoten
6 dadels
2 el rauwe cacao
een snuf zout
1 tl sinaasappelzest
Voor de chocolade laag:
2 rijpe avocados
1 kleine courgette
1/4 cup rauwe cacao
1/4 cup maple syrup
1 tl vanille extract
Voor de sinaasappel laag
1 1/2 cup cashewnoten, 4 uur geweekt of een hele nacht
1/2 cup sinaasappelsap
2 el sinaasappel zest
een snuf zout
1/8 tl gemalen kurkuma
2 tl kokosolie
Maple syrup naar smaak afhankelijk van hoe zoet of fris je de taart wilt hebben.
Voor de afwerking:
2 el gesmolten cacaoboter
2 tl rauwe cacao
1 tl maple syrup
sinaasappelzest
cacaonibs


Dit ga je doen
- Plaats alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot een samenhangend deeg. Druk het deeg goed aan op de bodem van de taartvorm. Zet opzij.
- Doe nu alle ingrediënten voor de chocolade laag in een goede blender en blend tot een heerlijk mousse. Giet de mousse op de bodem en strijk glad. Zet de taart in de vriezer terwijl je de rest klaar maakt.
- Doe nu alle ingrediënten voor de sinaasappel laag in de blender behalve de maple syrup. Maal ook dit tot een gladde sinaasappel mousse en proef even of je het zo zoet genoeg vind. Voeg dan naar smaak eventueel maple syrup toe, of een andere zoetstof die je graag gebruikt.
- Giet de sinaasappelmousse nu op de chocolade mousse. Strijk glad en zet weer even in de vriezer. Laat ongeveer een half uurtje staan (kan je even alles opruimen) en maak dan de chocoladesaus.
- Meng de gesmolten cacaoboter met de cacao en maple syrup. Je kan ook een kant en klare rauwe reep chocolade kopen maar die heb ik in principe niet in huis want ik kan geen maat houden met chocola.
- Giet de saus over de sinaasappelsaus en trek er met een vork mooie vormpjes in.
- Zet de taart in de vriezer totdat je hem gaat eten. Garneer dan voor het serveren met de sinaasappel rasp en cacaobibs.
- Bewaar de taart in de vriezer en haal hem een uur of twee voor je hem gaat serveren uit de vriezer.
Geniet er van!
En als je hem hebt gemaakt, laat je me dan weten of je hem lekker vond? En als je foto’s deelt op instagram tag me dan vooral!