Wat een feestje was dit om te maken én om op te eten! Ik moet er wel bij zeggen dat het een nogal spontane aktie was en daarom had ik een paar dingen niet in huis die ik anders wel gebruitk zou hebben. Zo zou ik zeker wat verse koriander toevoegen en de saus zou ik meer richting zure room laten smaken door was citroensap toe te voegen.

MAar het was een zondagavond, zon beetje alles was verder op en dit was dus een beetje een kliekjes maaltijd.

Ik gebruikte voor de witte saus, de saus die ik gemaakt had voor de RAW vegan Lasagne. Gebruik voor een wat frissere variant dus wat meer citroensap en laat eventueel de gistvlokken achterwege. Dit maakt de saus namelijk wat ‘kaziger’, maar dat kan kan natuurlijk ook prima bij taco’s.

Dit heb je nodig:

Een keukenmachine voor het maken van je taco-meat en een blender voor je saus. Eventueel zou je de taco-meat ook wel in je blender kunnen maken denk ik. 

Ingredienten voor taco-meat: 

3 cups ongebrande walnoten

1 cup zongedroogde tomaten, van die droge, dus niet op olie. Week de tomaten een paar uurtjes in water en bewaar het week water!

2-3 teentjes knoflook

1 el gemalen komijn

1 el gerookte paprika

1/2 tl chili naar smaak

een scheutje zoet zoals agave of maple syrup

eventueel nog wat zout

1/4 cup van het week water van de tomaten en meer zo nodig

Dit ga je doen: 

Begin met het malen van de walnoten in de keukenmachine. Let erop dat je ze niet te fijn maalt. Het is lekker als het wat chunky blijft. Zet de walnoten apart.

Doe nu de tomaten en specerijen in je keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Giet er meer water bij als nodig. Proef en voeg eventueel zout toe. Ikzelf vind het zout genoeg vanwege de tomaten, maar proef vooral of je meer nodig hebt. 

Giet de saus nu bij de walnoten en roer door elkaar.

 

Voor de Salsa:

3 a 4 tomaten in blokjes

1 maiskolf

1 rode ui, fijngehakt

1/2 komkommer of courgette, in blokjes

citroensap

zout

gemalen koriander

verse koriander, gehakt

Dit ga je doen:

Ja, je kan mais rauw eten! Zet je maiskolf rechtop op je snijplank en snij met een mes de korrels langs de lengte van de kolf eraf.

Natuurlijk kun je ook een blikje mais gebruiken als je het niet belangrijk vind om rauwe mais te gebruiken, maar ik zou zeggen;probeer het eens, rauwe mais is echt heel lekker!

Meng alle ingredienten simpelweg door elkaar. Voeg eventueel wat zout toe.

Voor te Taco’s:

Romaine sla is ideaal om te gebruiken voor tacos, de bladeren zijn lekker stevig en verassend voedzaam. Mensen denken vaak dat sla vooral water is maar romeinse sla is een echte vitamine bom en tjokvol antioxidanten. 

Ik serveerde tacos met witte saus, salsa en avocado.

Buen apetito!