Kundalini Yoga

voor Hoog Sensitieve Vrouwen

Creation is ready to serve you, if you just be you. – Yogi Bahjan

"

Wat is Kundalini Yoga

Kundalini Yoga wordt wel de yoga van de ervaring genoemd. Yogi Bahjan bracht deze yoga naar het westen, en ontwikkelde Kriya’s (series oefeningen) speciaal voor het waterman tijdperk. 

Deze vorm van yoga is daarom erg geschikt om je te helpen dealen met alle stressoren van de moderne tijd. Ik zie Kundalini Yoga als een compleet pakketje, elke les heeft alles in zich; de lichamelijke oefening, meditatie, mantra en diepe ontspanning. Hoewel ik andere vormen van yoga nog steeds kan waarderen heb ik alleen bij Kundalini Yoga die ervaring dat ik even helemaal ben geraakt, op alle fronten. Of misschien moet ik zeggen; dat ál mijn lichamen aan bod zijn gekomen. Kundalini Yoga onderschied namelijk 10 lichamen, van ziel tot mind, tot aura en natuurlijk het fysieke lichaam.

Om die reden is het ook een zeer transformatieve yoga. Het is mogelijk met Kundalina Yoga patronen op een diep niveau te helen, op te lossen. Ze helpt je in het omgaan met stress, versterkt je immuunsysteem, je radiance en houd je jong. 

De Yoga van de ervaring

Waar en wanneer

Kanaalweg 84a en online via zoom

Elke woensdag van 9.00 tot 10.30 uur.

Een moment midden in de week om weer even op te laden en los te laten, te verbinden met wat jou werkelijk voed.

Ontmoet gelijkgestemden

Mijn intentie is om een plek te creeren waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Na de les zal er de mogelijkheid zijn om na te praten met een kopje thee. Maar dit hoeft absoluut niet. Doe vooral waar jij behoefte aan hebt.

Verbinding in meditatie

Zelf geniet ik enorm van meditatie in een groep. Bij de gemiddelde yoga school is hier vaak weinig tijd voor. Mijn lessen duren 1,5 uur zodat er altijd ruimte is om in meditatie te gaan. 

Waarom voor hoogsensitieve vrouwen

Dankzij Kundalini Yoga (KY) ontdekte ik dat ik hoog sensitief ben. En ik leerde steeds meer om KY voor mezelf in te zetten op een manier die echt werkt voor mij. Ook de Yoga traditie is doorspekt met een mentaliteit van dicipline, doorgaan, oftewel een sterke mannelijke energie.

Die mannelijke energie is ook nodig. Een zekere dicipline is onontbeerlijk om ergens beter in te worden, iets te veranderen. Maar ik voelde ook dat ik soms iets anders nodig had. 

Ik doe vaker yoga sinds ik niet meer ‘moet’. 

Ik ontdek wanneer welke beoefening echt heilzaam is voor mij, en ik zet de yoga bewust in om mezelf te helpen omgaan met een systeem dat zo veel ervaart en te verwerken heeft.

Tenslotte heeft KY me geholpen mijzelf te accepteren zoals ik ben, en mijn sterke punten zoals mijn intuïtie steeds verder te ontwikkelen.

Zo ontstond het idee om dit ook aan anderen aan te bieden. Denk aan oefeningen specifiek voor het versterken van het zenuwstelsel, teachings over de lichamen zodat je leert om op een krachtige, niet gefoceerde manier de energie van anderen buiten te houden, mooie meditaties waarin je kunt verbinden met de waarheid, en fijne diepe ontspanning zodat je weer opgeladen de wereld tegemoet kunt treden.

Werk met mij

Naast de Kundalini Yoga sessies op woensdag ochtend zijn er nog andere manieren om met mij te werken.

Akara Numerologie sessie

Akara numerlogie is een yogische numerologie waarmee je toegang krijgt tot jouw spirituele blueprint. Deze tool heeft mij enorm geholpen bij het verkrijgen van inzicht in mijn gifts en mijn pad.

Kundalini Yoga Coaching

In deze sessies gebruik ik een combinatie van coaching, kundalini yoga en de numerologie om samen met jou tot de kern te komen van wat er speelt. Ook ontvang je een persoonlijk afgestemde beoefening.

Lees meer

Workshops

Ik geef regelmatig workshops waarin Kundalini Yoga, Akara en voeding samenkomen. Op mijn homepage vind je meer informatie.

Prijzen en aanmelden

Je kunt je altijd aanmelden voor een GRATIS proefles. Daarna betaal je 12,50 per les of 40 euro voor 4 lessen.

Meld je aan via de knop hieronder of stuur me een whatsapp bericht op 06-42219042

Of stuur een mailtje naar: Teresavannorden@gmail.com

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks mijn nieuwsbrief met veel moois over Kundalini Yoga, hoogsensitiviteit en gezonde voeding.

Part of being able to go into a transformational process, is feeling secure and stable as you are right now.

– Guru Jagat

Highly sensitive people are real, we exist, and we've proven it. That alone is something to celebrate.

– Elaine Aron

We're fascinated by the words -but where we meet is in the silence behind them.

– Ram Dass

Lees mijn laatste Blogs

Leven in energie

Leven in energie

"En dan gaan we nu een ademsessie doen" Oh nee. Mijn brein haakte echt onmiddellijk af bij het horen van die woorden. Ik had namelijk ooit eens zo'n sessie gedaan en man, wat vond ik dat hard werken. En om nou te zeggen dat ik me daarna beter voelde, of ergens van...

Over Ketose, Metabolisme en vasten

Over Ketose, Metabolisme en vasten

Vandaag heb ik een beetje een technisch verhaal voor je.Maar wel met een doel.  We gaan het namelijk even hebben over de zin en onzin van koolhydraatarme dieten.  Mijn vorige mail ging over het krijgen van die helderheid over wat nou gezond is.En hoewel ik denk...

Wat at Eva in het paradijs?

Wat at Eva in het paradijs?

Gezond eten was volgens mij nog nooit zo 'ingewikkeld' als vandaag de dag. Hoe vaak ik niet hoor van mensen; 'ja maar jij zegt dit, maar die en die zegt weer dat..... ' En ik snap dat helemaal. Zelfs als je denkt dat je een duidelijke keuze hebt gemaakt zoals...

“But what if I fall? But darling, what if you fly?’ 

Bezoekadres

Kanaalweg 84a

Utrecht

Contact