Over Tessa

Mijn verhaal

Daar zat ik dan. Pas 22 lentes jong. Burn-out, depressief en zeker 20 kilo te zwaar. Lijnen, weinig eten, die dingen kende ik nog uit mijn pubertijd en dat wilde ik nooit meer. Maar ik wist ook dat er iets met die voeding te doen was. En zo begon mijn reis. Een reis die nu dus al 22 jaar duurt.

Op mijn 33e was er weer zo’n keerpunt in mijn leven. Na een relatie van 15 jaar was ik opeens weer alleen. Nou ja, alleen…. alleen met 2 jonge kinderen. Dit was het moment dat ik besloot dat ik nog beter voor mezelf moest gaan zorgen; ik moest het nu immers allemaal alleen doen. Ik omarmde een volledig plantaardig eetpatroon, maar begon ook met yoga en meditatie. Ik stopte met tv-kijke, werd me bewust van mijn interne dialoog, en goed voor mezelf zorgen werd mijn nummer 1 taak in het leven.  Dit alles vertaalde zich in 2016 tot de start van mijn eerste online programma waarin ik vrouwen hielp in 12 weken de overstap te maken naar plantaardig eten.

Ik dacht dat ik er was, maar dit bleek allemaal nog maar in het begin. Want ondanks al mijn kennis, ondanks al mijn inspanning ging het op een gegeven moment niet goed met me. Ik werd ziek. Ik kreeg last van pijnlijke ontstekingen, extreme vermoeidheid en schimmelinfecties. Ik liet uiteraard bloed mijn bloed testen maar dat was altijd piekfijn in orde. Ik deed van alles om mezelf te helpen maar ondertussen sleurde ik me door de dag en leed vaak in stilte zodat mijn gezin niet zou merken hoe erg het echt was. Een hele eenzame en donkere periode in mijn leven.

En toen besloot ik het allemaal wat rigoreuzer aan te pakken. Ik dacht dat vasten waarschijnlijk wel de oplossing zou kunnen zijn tegen de ontstekingen, maar hoe doe je dat? Vasten met 3 kinderen…. Dus ging ik ‘for the next best thing’, namelijk Rauw Levend voedsel. 

Ik was inmiddels 44 en dit was de beste beslissing die ik ooit had kunnen maken.

Shakti Rising

Dit ging allemaal niet van de ene dag op de andere hoor. Ik was al begonnen mijn dagelijkse havermout te vervangen door een smoothiebowl. En door de toename van fruit begon ik eindelijk weer wat energie te krijgen. Ik kon steeds meer doen zonder dat ik hele dagen moest bijkomen. Toen veranderde ik mijn avondmaaltijden in grote salades, maar met peulvruchten, gestoomde groente en tofu bijvoorbeeld.

De doorbraak kwam pas toen ik besloot helemaal over te gaan op RAW living foods. Een ontsteking in mijn hand was zo erg geworden dat ik hem amper nog kon gebruiken. Dit was de trigger. Ik stapte over op een dieet van veel fruit, smoothies en bowls en rauwe salades met heerlijke dressings en binnen twee weken kon ik mijn hand weer volledig gebruiken! En nog mooier: er kwam een constante energie flow op gang die alleen maar krachtiger en helderder lijkt te worden.

En toen wist ik; dit is goud. Want als dit al zo snel kan verbeteren wat kan er dan nog meer?

Wat zijn Raw Living Foods?

Fruit

Heerlijk, sappig en vers fruit

Alle groente

In rauwe, onbewerkte vorm

Noten en zaden

Ongebrand in rauwe vorm

Vragen die ik vraag krijg

Moet je 100% raw eten om resultaat te hebben?

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Ik raad het zelfs in sommige gevallen af. Helemaal RAW living foods eten heeft een sterk detox effect op het lichaam. Dit proces wil je geleidelijk doen zodat je je ook echt met elke stap een beetje beter gaat voelen en je lichaam de kans krijgt rommel ook af te voeren.

 

Helpt deze manier van eten om af te vallen?

Absoluut. Maar laat die niet het doel zijn. Het doel is een lichaam dat zich kan helen. Het doel is de eindeloze creative stroom van de shakti energy te ervaren!

Moet ik ook juices drinken?

Luister, je MOET helemaal niks lief mooi mens. Het mooie met RAW living foods is dat je al die dingen los kunt laten. Geen calorieën meer tellen, geen afgewogen porties. Juices zijn heerlijk en kunnen helpen in het detox proces, maar meestal zijn ze juist pas echt lekker als er al flink wat detoxen gebeurt is. De hoge vibratie van green juices valt helemaal niet goed in een lijf vol afvalstoffen. 

Kan je wel zo veel fruit eten?

Ik nodig je graag uit alles te vergeten wat je ooit leerde over voeding (nog steeds mijn persoonlijke uitdaging) en vooral te gaan denken in energie en de verwerkingstijd van voedsel. Fruit op de nuchtere maag is de beste, schoonste energie voor je systeem, Het is als zonne-energie!

Kom je geen voedingsstoffen tekort?

Nee, integendeel. Raw living foods eten is alsof je cellen worden onder gedompeld in de nutrienten! Deels komt dit doordat een schoon systeem veel beter voedingsstoffen kan opnemen dan een lichaam vol mucus en gifstoffen. En nogmaals; goed gevoed zijn gaat dus veel meer over hoe je lichaam de voeding ook daadwerkelijk kan verwerken en de afvalstoffen kan afvoeren. Dit zegt veel meer over de energie uitwisseling dan wat er meetbaar in voeding aanwezig is aan macro-en micronutrienten.

Kun je met dit systeem ook intermitterend vasten?

Ja, heel goed zelfs! Ik raad wel aan om dat pas na een paar weken van transitie te doen. Veel mensen krijgen in het begin namelijk ontzettend veel honger! Logisch want het lichaam krijgt eindelijk echt levend voedsel binnen! Maar het is ook wennen aan de lichtheid van deze manier van eten. Ga in ieder geval niks forceren. De behoefte om te gaan vasten komt vanzelf naarmate je lichaam schoner wordt en je vibratie verhoogt. Als je nu al aan IF doet kan je rustig kijken hoe dat gaat. Maar heb altijd respect voor je lichaam in het NU. 

Ervaar het zelf

Mijn hele aanbod is erop gericht jou te helpen vrijheid te gaan ervaren op alle fronten.

‘Wanna feel like a Queen? Start by eating like one?’

Address

Kanaalweg 84a

Utrecht

Contact